Judoka’s Judo Ryu weer op dreef

Op zaterdag 15 januari jl. werden de eerste krachtsmetingen van het jaar weer getoetst.
In Dedemsvaart kwamen vier judoka’s van Judo Ryu Muntendam op de mat. Meer dan 500 judoka’s deden hier aan mee. Een eerste plaats zat er niet in, wel wisten allen met een prijs huiswaarts te keren. Een tweede plaats was er voor Isa Heideveld die dit keer uitkwam in een jongenspoule. De jongens kregen het zwaar te verduren. In de voorrondes moesten allen het onderspit delven. In de finales moest er nog afgerekend worden met twee jongens.
Judo Ryu Menterwolde

Hier werd iets te makkelijk over gedacht en een verliespartij werd geïncasseerd. De volgende partij werd als vanouds opgepakt en ook deze partij werd gewonnen. Een tweede plaats als gevolg.
Ook Jody Bijl wist na lange tijd van het toneel te zijn verdwenen het goed te doen. Na bij de laatste twee toernooien een eerste en tweede plaats te halen werd er nu een derde plaats aan toegevoegd. Na de eerste twee partijen te verliezen werd de draad weer opgepakt en werden de rest van de partijen glansrijk gewonnen. Ook Laura Flinterman liet zich in de eerste partij verassen en verloor deze, maar wist vervolgens een aantal partijen met vol punt te winnen. Helaas werd er nog één verloren en werd uiteindelijk derde.
Michel de Bruin mocht het voor het eerst in de klasse tot 15 jaar proberen. Andere regels, ander judo. De groep was behoorlijk aan elkaar gewaagd. Veel partijen werden op beslissing gewonnen of verloren. Uiteindelijk was er voor Michel een zeer verdienstelijke derde plek.

Na Dedemsvaart werd er doorgereden in zuidelijke richting naar Eindhoven, waar 1900 judoka’s tussen de 12 en 20 jaar van verschillende nationale selecties uit onder andere België, Groot Brittannië, Italië, Frankrijk, Duitsland, Rusland, Noorwegen, Amerika en natuurlijk judoka’s uit heel Nederland.
Aniek Norder wist vorig jaar al als jongste deelnemer beslag te legen op de tweede plaats achter de Nederlandse kampioene in de klasse tot 32 kg. Nu een jaar later zou het ook weer een zeer zwaar toernooi worden. In een poule met 27 judoka’s in de klasse tot 36 kg met de top 8 van Nederland een zeer moeilijke opgave om ook dit keer een plaats op het podium te bemachtigen. Zeer snel werd er gejaagd op de tegenstander die elke keer het onderspit moest delven. Tot aan de halve finales werd ook alles gewonnen. De halve finale werd opeens een hele andere partij. Aniek kreeg niet de pakking die ze wilde en was hierdoor te weinig met het spelletje bezig. Dit resulteerde in een verlies partij. Voor een podiumplaats moest er wel gewonnen worden van de nummer twee van het afgelopen Nederlands Kampioenschap. Geen gemakkelijke opgave, maar Aniek wilde nog wel even de confrontatie aan, zeker omdat er de vorige keer kansloos verloren werd. Dit keer was het een hele andere wedstrijd. Van begin tot einde was Aniek de sterkste, alleen bleef het maar bij een lage score, die op het laatste moment gecounterd werd door de tegenstander. Een verlenging moest er aan te pas komen. Hier liet Aniek zien wie de sterkste was en wist de partij naar zich toe te trekken. Een zeer verdiende derde plaats op één van de allerzwaarste, zo niet het zwaarste toernooi van het land.