Ontmoeting met Gherie ter Steege

Dankzij haar intensieve verkiezingscampagne weten wij al heel veel van Gherie ter Steege, die haar leven vorm heeft gegeven door haar belangstelling voor de mens. Zowel in gezin, studie als werk kwam en komt dit tot uiting. Bewust koos zij voor werken in organisaties van de overheid, waarbij haar onderzoeksresultaten en aanbevelingen hun weg vonden naar uitwerking in de praktijk.
Werk en publicaties op het gebied van ouderenbeleid, veiligheid, participatie, mantelzorg en jongerenwerk zijn er de levende (en levendige) bewijzen van (Google maar als je zin hebt). 
Gherie ter Steege - Menterwolde

Tja, en dan nu wethouder!
“Mooi toch, alles wat hier boven geschreven staat laat zien dat het werk voor onze gemeente voor mij geen zijweg is. Bestuurlijk heb ik ook genoeg ervaring om mooie plannen niet zo traag te laten uitvoeren dat men er geen zicht meer op heeft.
Ik ben blij dat bekende tegenstemmers in de raad ons ‘groen en fruitig’ hebben genoemd (wat duidelijk iets anders is dan verzuurd) want dat belooft veel voor een fris beleid”, aldus Gherie ter Steege.
Veel werk op de diverse planken?
“Ja, heel veel, maar ik kan door mijn ervaring goed onderscheiden wat prioriteit heeft. Ik laat mijn energie niet wegvloeien door de volle agenda en mij niet verlammen door de dikke stapel stukken die dagelijks op onze bureaus belandt.
Het geritsel van de papierberg zal mij niet verhinderen de geluiden uit de bevolking op te vangen, want daar gaat het tenslotte om!”
Een leuke erfenis gehad?
“Ik snap wat je bedoelt, er ligt inderdaad wat uit de nalatenschap van het vorige college op mijn bord: ik ga dat behappen en heb er trek in. Maar het heden en de nabije toekomst zijn belangrijker. Ook buiten het gemeentehuis is iedereen blij met het nieuwe college. Alle samenwerkingspartners van de gemeente willen met ons kennis maken en ons ergens bij betrekken. Daarom gaan we nu zo snel mogelijk aan de slag met een concreet werkplan voor de komende vier jaar.”
We zitten hier in Noordbroek, wat doe je hier?
“Mijmeren over mijn dorpswethouderschap. Dat hoort bij de manier waarop wij dorpsgericht willen werken. Ieder van ons gaat het op een persoonlijke manier invullen, afgestemd op het dorp. De bedoeling van de dorpswethouder is: ieder dorp een bestuurlijk aanspreekpunt geven, betere communicatie, betere relatie tussen bestuur en bevolking, stipte informatievoorzie- ning en een integrale aanpak van de dingen die in de dorpen spelen. De dorpsraad is ons eerste aanspreekpunt. Lintjes doorknippen en spreekuur houden voor individuele dorpsbewoners hoort er ook bij. Maar het is geen vervanging van de gemeentelijke klachtenmeldpunten en uiteraard gaan we als dorpswethouders geen onderdelen uit de portefeuille van collega’s overnemen. ”
Je nieuwe kamer ziet er nog kaal uit.
“Afgezien van die bergen paperassen zal je bedoelen. Ik houd hem expres zo leeg mogelijk, want ik ga de beeldend kunstenaars van Noordbroek vragen om de beurt op mijn kamer te exposeren met een paar werken, als begin van een culturele omslag.”

Reactie toevoegen