VESTIGING VOORKEURSRECHT ARTIKEL 2 JUNCTO ARTIKEL 5 WET VOORKEURSRECHT GEMEENTEN

Aanwijzing
Burgemeester en wethouders van de gemeente Menterwolde maken op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de raad op 25 juni 2009 op grond van het bepaalde in artikel 2 juncto artikel 5 Wvg heeft besloten diverse gronden gelegen in het Centrumplan Zuidbroek aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 van de Wvg van toepassing zijn.
 
Ter inzage
Het besluit van de gemeenteraad ligt tezamen met het raadsvoorstel en verdere bijlagen, bevattende de kadastrale kaart en een lijst met daarop de kadastrale aanduidingen van de aangewezen percelen, de grootte en eventueel de grootte van het aangewezen perceelsgedeelte, de namen van de eigenaren en eventuele rechthebbenden van de daarop rustende beperkende rechten, met ingang van 2 juli 2009 voor iedereen kosteloos ter inzage op het gemeentehuis van Menterwolde, Kerkstraat 2 te Muntendam. Het raadsbesluit is ook te raadplegen op www.menterwolde.nl.
Met dit raadsbesluit is de aanwijzing, waartoe Burgemeester en Wethouders van de gemeente Menterwolde ingevolge het bepaalde in artikel 6 eerste lid van de Wvg op 21 april 2009 besloten hebben, binnen de wettelijke termijn van 3 maanden bestendigd. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking één dag na de publicatie in de Staatscourant en geldt voor maximaal drie jaren. Die publicatie vindt eveneens op 1 juli 2009 plaats.
 
Rechtsgevolg- aanbiedingsplicht

Het rechtsgevolg van de aanwijzing is dat de eigenaren en/of beperkt gerechtigden van aangewezen gronden eerst tot vervreemding van hun onroerende zaak en/of hun recht kunnen overgaan nadat de gemeente Menterwolde in de gelegenheid is gesteld die onroerend zaak en/of recht aan te kopen.
 
Bezwaar en voorlopige voorziening
Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande de dag na dagtekening van deze bekendmaking, een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Menterwolde, Postbus 2 te 9649 ZG  Muntendam.
Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient tenminste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.
Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Groningen, Sector Bestuursrecht, Postbus 150 te 9700 AD  Groningen
 
Muntendam, 1 juli 2009.
Burgemeester en wethouders van de gemeente Menterwolde.