Pinquiners naar NK voor minioren

Afgelopen weekend vertrok zwemclub de Pinquin met 4 zwemmers naar Leiden voor de officieuze Nederlandse kampioenschappen voor kids tot 12 jaar. Daniek Platje, Gert Muntendam, Robin Weessies en Tiada Prins moesten de eer hoog houden voor de club.
Daniek mocht op zaterdag 4 keer zwemmen en wel op de 100 meter vrijeslag, de 100 meter rug, 200 meter vrijeslag en 200 wisselslag.
Op de 100 meter vrijeslag ging Daniek direct goed van start met een vette PR van 1.10.57 ze was als 13e geplaatst en wist zich naar een goede 6e plaats te zwemmen, daarna mocht ze in de baan voor de 100 rug ook hier werd goed gezwommen ze ging van een 9e plaats naar een 5e plaats in een tijd van 1.20.71. Nu was het tijd voor de 200 meter vrij hier was helaas geen PR wel een tijd van 2.40.39 waar ze een tijd had staan van 2.39.70. Nu mocht Robin naar het startblok om de 100 meter rug te gaan zwemmen. Ze stond ingeschreven met een tijd van 1.31.20 en wist haar tijd te verbeteren met bijna een seconde te vebeteren naar 1.30.26.
Dan is het nog één keer de beurt voor Daniek om te starten op de 200 wisselslag hier zou de Pinquin nog wel een medaille kunnen winnen maar helaas was de concurrentie sneller ze zwom in een tijd van 3.01.78 wel een PR maar een medaille zat er helaas niet in.
Op zondag was het volle bak voor de vereniging. Alle vier de zwemmers getogen in het clubtenue vertrokken weer naar het zwembad.
Gert mocht als 1e starten op de 100 wisselslag en zwom dit in een tijd van 1.24.35, daarna was het de beurt aan Daniek op dezelfde slag en deze werd gezwommen in een tijd van 1.22.93 allebei de tijden zaten net boven hun snelste tijd. Nu was het de beurt aan Gert om zijn favoriete slag te gaan zwemmen de 100 meter sschoolslag in een tijd van 1.31.32 was er helaas geen medaille voor Gert maar toch goed gezwommen. Robin mocht starten op de 100 meter vrijeslag en wist zich 2 plaatsen te verbeteren en werd 13e. En last but not least mocht Tialda samen met Daniek nog aan de start verschijnen voor de 100 meter vlinderslag. Allebei zwommen ze een PR Tialda wist van een 22e plaats naar een 15e plaats te klimmen een vette PR met maar liefst 3 seconden zwom ze een tijd van 1.29.64 en Daniek zwom een tijd van 1.27.89, ook een PR en wist te klimmen in het klassement van de 13e plaats naar een 9e plaats.