Hoe creëer je een baan?

Ik weet niet hoe het u vergaat, maar soms denk ik; “waarom is dit juist nu nieuws?”
Zo overkwam mij dat toen in het journaal uitgebreid werd stil gestaan bij het nieuws dat 40% van de jongeren dikwijls depressief was en dat daar geen aandacht voor is. Een jonge dame was beschikbaar om ons een verschrikkelijk verhaal te vertellen.

Ik vond het percentage wel erg hoog, 40%? Maar goed een psycholoog had onderzoek gedaan en was tot geen andere conclusie kunnen komen dan deze. Nu weet ik dat er veel te veel psychologen zijn. Met name meisjes die naar de universiteit gaan kiezen gemiddeld vaak voor de studie psychologie. Mensen helpen is natuurlijk ook mooi.
Daar is niets mis mee, ware het niet dat er jaarlijks veel te veel psychologen worden opgeleid. Het gevolg laat zich raden. Veel afgestudeerde psychologen moeten helaas hun baantje in de horeca aanhouden. Dat is natuurlijk voor niemand leuk en maatschappelijk onwenselijk.
Dus verzin en list en zorg voor werkgelegenheid. Dan zult u denken, zo werkt dat toch niet!

Wel, als ik u was zou ik bij elk nieuws dat min of meer uit de lucht komt vallen u afvragen “waarom wordt dit nu gepresenteerd, of anders gezegd, “wie heeft hier belang bij?”
Een paar maanden geleden presenteerde diezelfde media het nieuws, dat Nederland met Denemarken de gelukkigste jeugd heeft van Europa.

Schiet mij dus maar lek..

Kronkel