Kunstwerk in het MFC Noordbroek

Bezoekers van het MFC kunnen er niet meer omheen; het prachtig kunstwerk gemaakt door 36 leerlingen van groep 5 tot en met 8 van obs Inspecteur Amerikaschool. In samenwerking met kunstenares Adri Wolters, ook uit Noordbroek, hebben de leerlingen de plannen uitgewerkt en geschilderd. Het kunstwerk is maar liefst 5 meter hoog en 9 meter breed.
Kunstwerk in het MFC Noordbroek
Zeven kinderen die aan het project meewerkten, (Bjorn Wolters, Jolien Munneke en Jesse Dijk-groep 5; Annieck Bruinenberg -groep 6; Keyan Doedens en Marcha Harms -groep 7 en Damiën Melinga -groep 8) vertellen ons meer hierover. 
 
Wat zien we precies?
“Juf Adri heeft met ons overlegt, om iets origineels van de muur te maken. En we vonden het leuk, omdat het in het MFC was, om iets over Noordbroek te maken. Uiteindelijk is het een plattegrond geworden.” Jolien voegt er aan toe, dat ze graag vrolijke kleuren wilden gebruiken. “De vloer is donkerrood en daarom zijn we onder met rood begonnen. Het blauw is boven, net als de lucht. De rose lijn is de grens van Noordbroek.” Iedereen heeft er met veel plezier aan gewerkt. Jesse vertelt: “Het was toch ook heel fijn, dat je dan, als je aan het schilderen was, niet in de klas hoefde te werken.” Iedereen was het met hem eens, dat dit toch wel een mooie bijkomstigheid was. Bjorn vond het werken met de roller heel leuk. “Hier gingen we de vlekken mee maken; de wegen en sloten moest je later met een penseel doen. Dit was veel preciezer werk.” 
“Het was wel heel erg opletten hoor”, vertelt Damiën .“Met een beamer was het voorbeeld op de muur geprojecteerd en het moest natuurlijk wel kloppen.” Marcha vond het ook wel heel leuk, dat je op de muren van de school mocht schilderen. Bij het werken, droegen de kinderen een short, maar sommigen hebben toch hier en daar wat geknoeid, maar dat mocht de pret niet drukken.
Adri Wolters vond het geweldig om te doen. “In het begin was het wel spannend hoor; zo'n grote witte muur. Maar de kinderen waren ontzettend gedreven en het is natuurlijk heel mooi geworden.”
Vol enthousiasme is er aan gewerkt. Sommige kinderen vonden het zo leuk, dat ze na schooltijd bleven om aan het kunstwerk te werken. Marcha was overdag druk met de vlekken bezig en bleef zelfs tot 5 uur om de wegen en sloten te tekenen.
  
Hoeveel kinderen hebben hieraan meegewerkt?
In totaal 36 kinderen, in groepjes van drie (12 groepen) van groep 5, 6, 7 en 8.
Het was best wel spannend want de kinderen stonden op een hele hoge steiger. De kinderen moesten veel klauteren. “Maar…”,  vertelde schooldirecteur Gert Hilbolling “er was steeds voldoende toezicht, van twee volwassenen.” Adri Wolters, Gert Hilbolling en Jopy Postmus hebben met veel plezier meegewerkt aan dit prachtige project.
Een geweldige ervaring voor de kinderen, met een heel mooi resultaat. Iedereen die het MFC binnenkomt ziet meteen de opvallende kleurrijke muur.

Reactie toevoegen