Dani Prins stormt naar de top

Voor Dani Prins was de tweede ronde van het Iame X30 GK4-kampioenschap een memorabele aangelegenheid. De elfjarige karter uit Noordbroek kende een nagenoeg perfect weekeinde in de Mini-klasse waarin hij de dagzege pakte, twee mancheoverwinningen, een tweede plaats en de poleposition. 
Dani Prins stormt naar de top
Dat het weleens een mooi weekeinde in Drenthe kon worden, bleek al tijdens de kwalificatie. Daarin pakte hij brutaal de poleposition. Dat was knap omdat hij het zonder slipstream voor elkaar kreeg, maar alleen rijdend met de wind vol op de kart. En ook de voorbereiding was goed. Al in de trainingen was het racetalent van North Racing powered by Pitparts snel. Erg snel!
Dani kwam op zevenjarige leeftijd met het karten in aanraking tijdens een vakantie in de Spaanse badplaats Rosas. Dani: “Daar gingen we naar de kartbaan”, herinnert de karter uit Groningen zich. “Mijn vader huurde er een kart en ik vond het rijden helemaal te gek. Daarna zijn we nog meer wezen karten in Rosas.” Terug in Nederland wilde hij graag vaker gaan karten. “Ik dacht, ik vind het leuk. Papa kwam er op een gegeven moment zelf mee: we gaan rijden op Kartbaan Ulrum en mijn papa kocht een Honda Cadet.”
Dani Prins stormt naar de top De eerste wedstrijd was op Raceway Venray in 2015, een Winter Cup-wedstrijd in de sneeuw. Daarna was het hek van de dam en volgden er nog vele races. De fanatieke karter had de smaak te pakken. “Sindsdien heb ik veel vriendjes gekregen in het racen.” Hij was al snel succesvol in zijn sport. “Ik werd hetzelfde jaar derde bij de GK4 in de Honda Cadet.”  
Dat was in 2015. In de winter van 2015 en 2016 twijfelde Dani even of hij Honda Cadet moest blijven rijden of dat hij zou overstappen naar de tweetakt Parilla om in de Iame X30 bij de Mini’s te gaan rijden. Het werd het laatste. In eerste instantie had hij veel pech en tegenslag, maar van opgeven hadden hij en zijn vader niet gehoord. Halverwege het seizoen kregen Dani en zijn team de kart voor elkaar en deed hij vooraan mee. Uiteindelijk werd hij dat seizoen eerste in Emmen en tweede in het algemeen klassement van de GK4. 
Inmiddels is hij aan zijn tweede seizoen bezig en dat verloopt vooralsnog uitstekend, zoals hij in Emmen bewees met zijn schitterende overwinning. Dani: “De eerste race was spannend. De start was goed. Job (Bult, red.) haalde mij in en toen was het stuivertje wisselen. Ik wist hem toch weer in te halen en ik werd uiteindelijk mooi eerste. Ik hoopte dat ik de tweede race ook kon winnen. Maar ik werd tweede. Het scheelde maar twee duizendsten met Bart (Ploeg, winnaar, red.). In de derde race haalde Bart me in, maar ik pakte hem weer dacht: dat gaat niet door. Ik sloeg een gaatje en was veilig. Ik dacht: yes ik ben eerste geworden.” 
Het racen gaat dus goed dit jaar voor Dani Prins: "Maar ik doe ook mijn best op school. Dat is ook belangrijk", aldus de leerling van de Inspecteur Amerika-school in Noordbroek.
Een GK4-ronde is een mooie opwarmer naar zijn grote doel voor dit seizoen: het WK in Le Mans. “Dat lijkt me wel heel vet.” Wel zoekt Dani nog wat sponsors om de kosten van de race te kunnen dekken. Aan zijn zelfvertrouwen ligt het in ieder geval niet. “Ik vind het leuk dat ik vooraan meekan, dat ik een beetje met de snelle jongens kan meerijden. Ik ben er heel blij mee en heb nu meer vertrouwen!”
Dani Prins bedankt Pitparts, North Racing en Bouwchemie Noord, maar ook zijn papa, mama en de familie en zijn opa die zijn grootste fan is en elke race meegaat.

Reactie toevoegen