VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN ‘DORPEN MENTERWOLDE’ TER INZAGE

Burgemeester en wethouders van de gemeente Menterwolde maken op grond van artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend, dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor de vier dorpen in Menterwolde. Ter voorbereiding op de formele procedure wordt een voorontwerp bestemmingsplan ter inzage gelegd.

Inhoud
Het voorontwerp bestemmingsplan ‘Dorpen Menterwolde’ is het laatste onderdeel van de actualisering van de bestemmingsplannen voor Noordbroek, Zuidbroek, Muntendam en Meeden. Het nieuwe bestemmingsplan bevat geen grote veranderingen of nieuwe ontwikkelingen. Op kleine schaal worden wel mogelijkheden geboden voor bijvoorbeeld een beroep aan huis.

In dit nieuwe bestemmingsplan ‘Dorpen Menterwolde’ worden de regelingen uit de vier bestaande ‘dorpsplannen’ op elkaar afgestemd en gewijzigde landelijke en provinciale wetgeving verwerkt. Verder worden nieuw beleid en nieuwe ontwikkelingen waarover al eerder besluitvorming heeft plaatsgevonden opgenomen in het nieuwe plan.

Het plan inzien
Met ingang van 25 mei 2017 ligt het voorontwerp bestemmingsplan met bijbehorende stukken gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage. U kunt het plan op papier inzien op het gemeentehuis aan de Kerkstraat 2 in Muntendam. Digitaal kunt u het bestemmingsplan raadplegen via www.menterwolde.nl onder het kopje Plannen & Beleid / bestemmingsplannen in procedure. Hier vindt u ook een link naar het bestemmingsplan op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl en een link waar de bronbestanden beschikbaar zijn gesteld.

Inloopbijeenkomst
In juni worden twee inloopavonden georganiseerd in het gemeentehuis te Muntendam. Iedereen is van harte welkom om het nieuwe voorontwerp bestemmingsplan ‘Dorpen Menterwolde’ te komen bekijken en vragen te stellen. Bent u een ondernemer in één van de dorpen en heeft u toekomstplannen? Wilt u een beroep aan huis beginnen? Heeft u een agrarisch bedrijf in één van de dorpen en heeft u uitbreidingsplannen? Dan is de inloopavond voor u mogelijk relevant! Heeft u een (agrarisch) bedrijf of woning in het buitengebied? Dan is het nieuwe bestemmingsplan ‘Dorpen Menterwolde’ en de inloopavond niet voor u van toepassing.

De inloopavonden worden gehouden op:
Donderdag 8 juni: 18.30 uur – 21.00 uur
Dinsdag 13 juni: 18.30 uur – 21.00 uur

Reageren op de plannen (indienen inspraakreactie)
Tot en met 5 juli 2017 kan iedereen een inspraakreactie indienen. Schriftelijke inspraakreacties kunt u richten aan het college van Burgemeester en Wethouders van Menterwolde, Postbus 2, 9649ZG Muntendam. Voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie kunt u een afspraak maken met mevrouw L. Leewering van het cluster Beleid, tel. (0598) 654704. Hier kunt u tevens terecht voor meer informatie. De tijdig ingediende inspraakreacties worden betrokken bij de verdere besluitvorming over het bestemmingsplan.