De Nationale Buitenlesdag 2017

Dinsdag 11 april 2017 deed de onderbouw van de insp. Amerikaschool te Noordbroek mee aan de Nationale Buitenlesdag (georganiseerd door IVN en Jantje Beton).
De Nationale Buitenlesdag 2017
Op deze dag gaven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties en gezondheid van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk! Buiten leren kinderen op onderzoekende en speelse wijze, én kunnen lessen eenvoudig gecombineerd worden met bewegen. Buitenspelen en leren heeft een positief effect op het concentratievermogen en de leerprestaties van kinderen op school.
 
Het buiten spelen vergroot de creativiteit, het samen spelen, de vaardigheid tot empathie, flexibiliteit en zelfbewust zijn. De kinderen van de onderbouw gingen afgelopen dinsdag 11 april een wandeling maken door de prachtige tuin naast het MFC de Noordsuythoeve en zochten allerlei onkruiden. De onkruiden werden op de boomstammen bekeken en vergeleken.
In de klas gingen de kinderen in groepjes de onkruiden bekijken met een vergrootglas en de planten werden nagetekend. Alle kinderen gingen met een boeketje onkruid naar huis.
Een super leuke en leerzame ochtend.

Reactie toevoegen