Koffie- en sapjesmorgen

Sinds 2011 is er elke dinsdagochtend van 9.30 uur tot 11.30 uur, een gezellige koffiemorgen voor de 70+ dames van Zuidbroek. Dit is één van de 14 activiteiten van ‘Commissie 55+ Activiteiten Zuidbroek’. De groep bestaat uit 20 dames en 5 vrijwilligers.
Koffie- en sapjesmorgen
Onder het genot van een kopje koffie/thee is men gezellig bijeen in Dorpshuis De Broeckhof te Zuidbroek en wordt de ochtend gevuld met zingen, knutselen, bloemschikken, hersen-gymnastiek, spelletjes, lichte gymoefeningen, boodschappen doen, en meer.
Enkele dames breien thuis, van restjes wol, lapjes van 20/20 cm. Deze worden door twee vrijwilligers aan elkaar genaaid en omgehaakt tot een fleurige warme deken. Deze dekens gaan via een kerkelijke organisatie naar Roemenië. Inmiddels alweer 240 stuks!  Ook worden kindersokjes, mutsen en sjaals gebreid.
En sinds vorige week werken de Commissie en Kindercentrum Poko Loko samen. Op de eerste dinsdag van elke maand komen de dreumesen en peuters naar De Broekhof en is er een gezamenlijk programma. De dames hebben het als heel plezierig en spontaan ervaren. De kinderen ook, al noemen ze dat anders: leuk, vet en cool. De dames dronken hun kopje koffie en de kinderen kregen fruit en sap. Er werden liedjes gezongen en de pedagogisch medewerker Tamara las een boekje voor over een verdwaald lente-ei, gelukkig kwam het goed met het ei en werd een kuikentje uitgebroed. Als afsluiting hebben oud en jong samen zitten kleuren.
Het was erg geslaagd. Ieder verheugd zich alweer op het volgende bezoek, dinsdag 2 mei aanstaande. Wat zal het thema dan zijn? Samen met mevrouw Truus Kroeze-van Timmeren zijn Hedri en Tamara al bezig met de nieuwe plannen.

Reactie toevoegen