Gratis boeken lenen

Indertijd is de bibliotheek te Muntendam, in het kader van bezuinigingen, opgeheven. De dorpsraad (DRM) had hier totaal geen vrede mee en is gaan kijken hoe ze op de een of andere manier toch iets van een bibliotheek op konden zetten. Het heeft nogal wat moeite gekost, maar het heeft geresulteerd in een eigen bibliotheek onder de naam Het Leespunt. 
Gratis boeken lenen
De bevolking van Muntendam is gevraagd of ze boeken, die toch alleen maar lagen te verstoffen, aan het Leespunt wilden doneren. Hier is goed op gereageerd en niet alleen door plaatsgenoten, maar ook door mensen buiten onze gemeente. Zelfs hebben we een partij boeken gehad van twee dames uit Den Helder die het hadden gelezen op Facebook. Ze zijn op een gegeven moment in de auto gestapt en kwamen ze vanuit Den Helder even langs brengen. De vrijwilligers hebben nogal wat werk verzet om alles te rubriceren en in een systeem te zetten. In het systeem zijn alle boeken terug te vinden op www.leespuntmuntendam.tk 
En als we praten over alles dan praten we inmiddels over een bestand van 5000 boeken. Boeken in verschillende genres, van streekroman tot kinderboeken en niet te vergeten groot letter boeken. Voor ieder wat wils en dat geheel gratis. U heeft geen abonnement, er wordt geen bijdrage gevraagd; voor niets boeken lenen.
"Dit is mogelijk daar ons de ruimte beschikbaar wordt gesteld door de gemeente, we werken met een stel enthousiaste vrijwilligers en we hebben geen kosten hoeven maken voor aanschaf van boeken, deze hebben we dus allemaal geschonken gekregen. Bij deze willen we dan ook de mensen, die ons boeken hebben geschonken, heel hartelijk bedanken. We hebben gemeend degene die het 5000ste. boek zou inleveren namens het Leespunt een attentie aan te bieden", laat Kor Beishuizen van de DRM weten. Verder is het nog steeds mogelijk uw boeken in te leveren. 
 
Het Leespunt is gevestigd in het MAC, waar vroeger de bibliotheek was. Openingstijden en verdere activiteiten zijn te vinden op macmenterwolde.nl
 

Reactie toevoegen