Centrum Muntendam

Er was 1 inspreker namens Dropshot i.v.m. de sluiting van Ruitershorn. Danny Boekholt hield een emotioneel betoog dat met 63 leden op vier banen in de Menterne op dinsdagavond gewoon niet kan volgens hem. “Stemmen voor sloop Ruitershorn houdt in dat Dropshot ophoud te bestaan. Waarom is er geen onderzoek naar andere opties?” Uit de vergadering bleek dat het nu zeker lijkt dat Ruitershorn t.z.t. wordt gesloopt.
Twee sporthallen met een veel te lage bezettingsgraad in een klein dorp als Muntendam is te duur. Zeker gezien het feit dat beiden een flinke onderhoudsachterstand hebben.  MG ziet Ruitershorn wel graag blijven. Euro 2,8 miljoen naar een ver/aanbouw van de sporthal van de Menterne zien zij als weggegooid geld. De partij wil graag weten waarom het college niet actief meedacht toen de verenigingen met een plan kwamen. Ook KM snapt de investering niet. Alle dorpen moeten inleveren waarom in Muntendam dan zo investeren? Zij ziet de sporthal van de Menterne liever omgebouwd voor sociaal culturele doeleinden. De overige partijen steunen het plan van B en W omdat De Menterne ook een dorpshuis heeft en veel meer parkeergelegenheid. Het plan om in de toekomst ook de scholen naar het centrum te verhuizen kan ook op steun rekenen. Een aantal partijen ziet graag een coördinerende rol van de gemeente voor de verdeling van de verenigingen over de zaaltijden. Waarom zouden  Dropshot en VKM  wellicht niet op meer uren de zaal kunnen gebruiken? Wethouder van der Veen stelt dat er al in 2012 gezegd is, dat er een behoorlijke overcapaciteit is. Nu ligt de bezettingsgraad van beide hallen tussen de 10 en 32%. “Dus overleggen over de planning voor verenigingen doen we graag. Samen moeten we tot 1 accommodatie komen. Plan fase 1 is gericht op meer ruimte voor sporten. De kern van het dorp gaat achteruit want o.a. in de Kerkstraat is er veel leegstand en er is geen jeugdsoos. Fase 2 is hierop gericht.”De gemeente gaat subsidie aanvragen, hier is al over gesproken met verlenende instantie. Er werd niet meteen nee gezegd, maar garantie voor het verkrijgen is er nu nog niet. Fase 2 betreft ook het dorpshuis en wat gebeurt er met het gebouw van het gemeentehuis als dit t.z.t. leeg staat. 2 Schoolbesturen hebben al aangegeven dat zij wel willen centreren op termijn.
Centrum Muntendam
De beheerders van de beide hallen hebben zelf ook aangegeven dat zij exploitatie van derden met het huidige achterstallig onderhoud niet zien zitten. Het bedrag van € 2,8 miljoen bestaan uit 2 x €1,2 miljoen voor achterstallig onderhoud en nieuwbouw en 3 ton voor verduurzaming. Uit dit verhaal is al duidelijk dat KM en MG tegen het plan zijn en de rest van de partijen voor. De partij wil graag weten waarom het college niet actief meedacht toen de verenigingen met een plan kwamen.

Reactie toevoegen