Bomen voor Sport- en speeltuin

Bij MFC de Noordsuythoeve is de feestelijke boomfeestdag gevierd door middel van het planten van bomen en struiken (op de speelplaats en in het voedselbos) die zijn gekocht door vele Noordbroeksters en Noordbroekster ondernemers. De bomen zijn door de dorpsbewoners en door de kinderen van de Inspecteur Amerikaschool geplant.
Bomen voor Sport- en speeltuin
Afgelopen woensdag was het een mooie zonnige lentedag en geweldig weer om lekker buiten te zijn. Ida Iden (DAR) sprak een aantal woorden als openingshandeling. “Al sinds 60 jaar wordt in de maand maart de Nationale Boomfeestdag gevierd. Ook in Noordbroek vieren we dit jaar de Boomfeestdag. Ik ben een trotse inwoner van Noordbroek.
Trots omdat ik zie dat inwoners van Noordbroek op allerlei gebied elkaar opzoeken en samenwerken om Noordbroek levendig te houden. Straks hebben we hier dan een natuurlijke sport- en speeltuin, waar het goed toeven moet zijn voor jong en oud. Lekker op een bankje zitten in het zonnetje, voetballen, verstoppertje spelen en misschien nog een idee….
Hier picknicken met je verjaardagsfeestje of met je vader, moeder, opa of oma in de zomervakantie.” Ida geeft ook aan dat de Noordbroekster Kroon veel mogelijkheden biedt en hoopt, dat de mensen het ook netjes zullen houden en dat er geen dingen vernield gaan worden.
In december 2015 hebben een aantal dorpsbewoners (Maartje van Ierland, Wanda Olsder en Marjolein Eikenaar) het idee opgepakt om het ruige terrein achter het MFC bruikbaar en toegankelijk te maken. Het idee is om er een buitenspeelplaats, eetbare tuin en een sportveld aan te leggen en aan te laten sluiten op een nog te vergroenen schoolplein. Plannen en tekeningen werden gemaakt, fondsen voor financiële bijdragen aangeschreven en op de kerstmarkt konden bewoners een boom kopen en die bomen werden afgelopen woensdag geplant. 
De ‘Nationale Boomfeestdag’ (ook: ‘Boomplantdag’) wordt in Nederland jaarlijks gehouden op de derde woensdag in maart. Deze dag in het voorjaar voor het behoud van bomen in de natuur werd voor het eerst in april 1957 in Nederland georganiseerd door het Landelijk Comité Boomplantdag, welke in 1980 is voortgezet in de Stichting Nationale Boomfeestdag.

Reactie toevoegen