“GEWOON DOEN”

Cursus biedt inwoners van Menterwolde nieuw perspectief
Wie in relatieve armoede leeft, krijgt het sociale isolement er vaak gratis bij. Om uit het sociale isolement te stappen en meer inzicht in iemands talenten te krijgen is door Movisie het project ‘Wat aandacht krijgt, dat groeit’ bedacht. In de gemeente Menterwolde start een vergelijkbaar project begin maart genaamd ‘Gewoon doen’. De cursus biedt de inwoners van Menterwolde een mogelijkheid waarmee ze grote en kleine stappen leren zetten in hun leven. Vergelijkbare projecten vinden plaats in Amersfoort, Delft, Doetinchem, Hellendoorn, Hoogezand-Sappemeer, Rivierenland, Steenwijkerland en Zwijndrecht. Vorig jaar is in Hoogezand-Sappemeer het project opgezet samen met Kwartier Zorg & Welzijn.
 
Positiever denken
Veel mensen gaven aan dat de training hen goed had gedaan. Ze hadden niet alleen meer kennis en kunde opgedaan, maar ook meer zelfvertrouwen gekregen. Het zelfstigma ‘ik hoor er niet bij’ was vaak weg. Ook konden deelnemers na afloop aangeven waar ze verder aan willen werken. Ze hebben doelen gesteld en nagedacht over welke richting ze uit willen. Daarnaast hebben de bijeenkomsten bijgedragen aan een andere, positievere houding, meer zicht op hun talenten en zelfvertrouwen. 
De cursus ‘Gewoon doen’ bestaat uit 8 bijeenkomsten, waarin een aantal onderwerpen besproken worden, zoals: ‘Waar wil ik zelf naar toe?’, ‘Wat zijn mijn talenten?’, ‘Wat gaan we er uiteindelijk mee doen?’, ‘Hoe neem ik de leiding over mijn eigen leven?’ en ‘Hoe zorg ik goed voor mezelf?’ De cursus start op 1 maart en is op elke woensdagmorgen van 9.00 - 11.30 uur. Er is maximaal plek voor 10 personen.
“GEWOON DOEN”
Neem gerust voor meer informatie en voor vragen contact op met:
Francien Kemper en Vivianne Rousseau
Projectleiders
Sociaal team Menterwolde
Tel: 06-31670051 of bel met het MAC 0598-729393