Ontwerp bestemmingsplan ‘Zuidbroek - Aldi’ ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Menterwolde maken op grond van artikel 3.8 van de  Wet ruimtelijke ordening en Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerp bestemmingsplan ‘Zuidbroek - Aldi’ is opgesteld. 
 
Inhoud
Het ontwerp bestemmingsplan maakt de verplaatsing en uitbreiding van het winkelpand van de Aldi aan de Kerkstraat 77 te Zuidbroek mogelijk. Het nieuwe winkelpand wordt gerealiseerd achter het bestaande pand, waarna de huidige winkel wordt gesloopt. De nieuwe winkel komt gedeeltelijk op de plek van de huidige carpoolplaats Zuidbroek. De carpoolplaats wordt in de westelijke richting opgeschoven en blijft dezelfde parkeercapaciteit houden.
 
Het ontwerp van dit plan is eerder onderwerp geweest in het wettelijke vooroverleg. Het vooroverleg heeft aanleiding gegeven tot enkele wijzigingen. De wijzigingen zijn verwoord in de toelichting van het bestemmingsplan.
 
Het plan inzien
Vanaf 8 december 2016 ligt het ontwerp bestemmingsplan ‘Zuidbroek - Aldi’ met bijbehorende stukken gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage. U kunt het ontwerp bestemmingsplan op papier inzien op het gemeentehuis aan de Kerkstraat 2 te Muntendam. Digitaal kunt u het bestemmingsplan raadplegen via www.menterwolde.nl onder het kopje Plannen & projecten / bestemmingsplannen / bestemmingsplannen in procedure. Op deze website vindt u ook een link naar het bestemmingsplan op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en een link waar de bronbestanden beschikbaar zijn gesteld. 
 
Reageren op het plan (indienen zienswijzen)
Tot en met 18 januari 2016 kan een ieder zienswijzen indienen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Menterwolde, Postbus 2 , 9649 ZG Muntendam. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze moet u een afspraak maken met mevrouw 
L. Leewering van het cluster Beleid, telefoonnummer: (0598) 654 704. Hier kunt u tevens terecht voor meer informatie. De tijdig ingediende zienswijzen worden betrokken bij de verdere besluitvorming over het bestemmingsplan.