Sluiting Ruitershorn

Sportcentrum Ruitershorn zal m.i.v. juli 2017 verdwijnen. De gemeente Menterwolde moet bezuinigen en heeft te weinig geld om beide accommodaties open te houden. De gemeente Menterwolde wil de sportactiviteiten concentreren in MFC de Menterne en deze, zo mogelijk, uitbreiden. 
Sluiting Ruitershorn
De frustratie bij gebruikers en inwoners van Menterwolde lopen hoog op. In sportcentrum Ruitershorn zijn diverse sportverenigingen actief. Sluiting betekent de doodsteek voor een aantal clubs. Verenigingen die nu de hele zaal afhuren kunnen in de knoei komen.
Als ze straks naar MFC de Menterne gaan hebben ze waarschijnlijk niet genoeg aan één avond. Daardoor moeten ze misschien de contributie verhogen. Hierdoor kunnen leden afhaken, met alle gevolgen van dien.
“De mensen zijn uitermate teleurgesteld door het college”, zegt Markus Ploeger van Kritisch Menterwolde. “Ze voelen zich niet gehoord, dat bleek vorige week woensdag ook tijdens een bijeenkomst waar de gebruikers van Ruitershorn, Menterwolde Gewoon en Kritisch Menterwolde bij aanwezig waren. Er is een hoop onrust onder de mensen.” Als het college De Menterne gaat verbouwen, dan kan een deel van de sporten hier niet terecht. En… is de capaciteit voldoende om doelgroepen hier onder te brengen? Markus geeft nog aan, dat hij, met name voor de vrijwilligers van alle verenigingen, dit een uitermate teleurstellend bericht vindt. “Die mensen zetten zich met hart en ziel in voor hun vereniging.” 
Afgelopen juni is er massaal geprotesteerd tegen de plannen voor sluiting van één van de sporthallen. Tijdens de raadsvergadering werd nog beloofd dat er gezocht zou worden naar een oplossing. De raad zal in de raadsvergadering van 15 december a.s. een beslissing nemen.

Reactie toevoegen