Blikken treinen rijden bij NNTTM

Komende zaterdag, 26 november, rijden er weer nostalgische treinen in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Als onderdeel van de expositie "Blik op het Spoor" wordt er die dag als vanouds gereden met historische blikken treinen. 
Blikken treinen rijden bij NNTTM
Diverse authentieke exemplaren zullen hun rondjes rijden in de Wachtkamer 3e Klasse van het voormalige stationsgebouw. Het betreft zowel elektrische treinen als treinen met een opwindmechanisme. 
De expositie geeft een beeld van de ontstaansgeschiedenis van het modelspoor, met de nadruk op de eerste periode daarvan: de blikken treinen. In de filmzaal mogen kinderen zelf met een trein rijden. Voor kinderen is er tevens de speurtocht van Treinie & Trammie, waar een leuk prijsje mee verdiend kan worden. Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatstation 3e klasse uit 1865. 
In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak. 

Reactie toevoegen