Daverend feest in Meeden

Afgelopen zaterdag 19 november kwam Sinterklaas aan in Meeden. Zoals de Sint vooraf al had gemeld kwam hij aan per boot bij het Dorpshuis. Alleen, zoals te verwachten was natuurlijk, stond de boot op een vrachtwagen.
Daverend feest in Meeden
De intocht ging door vrijwel het hele dorp, vanaf Meeden-West tot aan het Dorpshuis. Overal langs de Hereweg waren de ouders, opa’s en oma’s en uiteraard de kinderen in groten getale naar buiten gekomen om deelgenoot te zijn van de feestelijke gebeurtenissen. Het was dan ook een stoet van jewelste: Muziekvereniging Excelsior uit Nieuwe Pekela, gezeten op een enor-me vrachtwagen, een ca- deau pick-up, sportwagens en zwarte Pieten. Allerlei zwarte Pieten: rolschaatspieten, skateboardpieten, fietspieten, luiepieten en ga zo maar door; 20 stuks in totaal.
Ook het Sinterklaasfeest in het Dorpshuis was een enorm succes. Zo’n 250 kinderen waren aanwezig samen met ouders, opa’s en oma’s, buren, ooms en tantes enz. De grote zaal in het Dorpshuis was afgeladen vol.
De Sint genoot zichtbaar van de aanwezigheid van al die mensen en spoorde zijn Pieten aan al het snoepgoed in ruime mate uit te delen.
Na ruim een uur was het voor de Sint de hoogste tijd om weer te vertrekken. Het zijn tenslotte uiterst drukke tijden, zeker voor iemand op hoge leeftijd, zoals Sin- terklaas.
 
De organisatie, onder verantwoor-delijkheid van de Dorps Raad Coöperatie  en  bestaande uit men- sen van de DRC, Metmans, jeugdwerkgroep VV Meeden en Buurtvereniging Tussen Baide Meulens, kan met een goed gevoel terugkijken op een geslaagd Sinterklaasfeest. 
Ook een woord van dank is zeker op zijn plaats voor de mensen die door hun inzet, in welke vorm dan ook, het mogelijk hebben gemaakt dat dit Sinterklaasfeest een geweldig succes kon worden.

Reactie toevoegen