€ 909.600 voor Toekomstbestendig Meeden

De provincie Groningen keert in totaal € 8,4 miljoen uit voor negen projecten die een belangrijke bijdrage leveren aan verbetering van de leefbaarheid in de provincie Groningen. Met de subsidies levert de provincie Groningen een bijdrage aan meerdere aspecten ter verbetering van de leefbaarheid.
 
Gebiedsgerichte aanpak in Meeden
In de categorie gebiedsgerichte aanpak krijgt Toekomstbestendig Meeden € 809.600 (en € 100.000 vanuit de Reserve Leefbaarheid Krimpgebieden).
Het project is gericht op het toekomstbestendig maken van de voorzieningen in Meeden. De voorzieningen worden afgestemd op een krimpend aantal inwoners. Er wordt een integraal kindcentrum gerealiseerd in de huidige Sjaloomschool, die hier geschikt voor wordt gemaakt. Hierin vinden ook de bestaande basisscholen een plaats. Het huidige dorpshuis is voor de toekomst te groot en wordt verkleind. De Sjaloomschool en het dorpshuis bevinden zich vlak naast elkaar in het centrum van het dorp Meeden en vormen gezamenlijk het kloppend hart van Meeden. Het tussengebied zal als een verbinding tussen beide gebouwen worden ingericht, zodat beide gebouwen zowel ruimtelijk als functioneel met elkaar verbonden worden. De plannen zijn door gemeenten in samenspraak met diverse partijen ontwikkeld.

Reactie toevoegen