Concert in PKN Kerk

Zondagmiddag 20 november 2016 geeft Sidaro een optreden in de Protestantse kerk te Muntendam. Het concert wordt georganiseerd door de Stichting van Oeckelenorgel Muntendam. De muzikanten zijn Jantien Schaap, viool en nyckelharpa, Auke Eringa, harmonium, chromatisch accordeon, diatonische trekharmonica, Martin Versteegh, blaasinstrumenten o.a. klarinet, fluit, schalmei, Niels Smit-Duijzenkunst, gitaar, contrabas,  alround muzikant en componist en Hester le Grand, zangeres.
Op deze middag in de kerk van Muntendam doet Sidaro een greep uit het rijke palet van de Oost-Europese muziek. Klezmer, Balkan en Gipsy zijn de sleutelwoorden. Al zal er ook een enkel West Europees dansnummer bij zitten. Wat het optreden bijzonder maakt is de afwisseling aan instrumenten waarop gespeeld wordt en waar ook het nodige over verteld wordt. 
Sidaro trad twee jaar geleden ook op in Muntendam en verraste iedereen met prachtige muziek en vooral het musiceren op de vele verschillende instrumenten. Dit was voor St. v. O. de aanleiding om Sidaro weer uit te nodigen. Sinds september heeft de St. v. O. een website: www.stichtingvanoeckelenorgelmuntendam.nl. 
Op deze site kunt u meer informatie vinden over Sidaro, de concerten in februari en april 2017 en de foto’s van het afgelopen concert door de koren CGGK Muntendam/Stadskanaal en de Lofstem. De aanvangstijd van de concerten is gewijzigd van 15.00 uur naar 15.30 uur. 

Reactie toevoegen