IBG Groep voortvarend te werk

Sinds het bericht begin dit jaar dat de Zonnehuisgroep eind 2018 Gockingaheem wil sluiten is de Initiatiefgroep Behoud Gockingaheem bezig om een plan te maken om Gockingaheem open te houden. Zoals ook verteld tijdens de bewonersavond op 19 september, is er een plan hoe dat zou kunnen. Het verslag van de bewonersavond staat inmiddels op Facebook op de site van Initiatiefgroep Behoud Gockingaheem en de site van het Dorp Noordbroek.
Deze week is bekend geworden dat de Wierde uit Grijpskerk met een vergelijkbaar plan openblijft. HET KAN DUS!
In het plan voor het openhouden van Gockingaheem door de dorpsbewoners van Noordbroek met een nieuwe zorgaanbieder verandert er weinig voor de huidige en toekomstige bewoners. Gockingaheem blijft het gebouw waar ouderen, uit Menterwolde en omgeving, die zorg nodig hebben, alle zorg, gezelligheid en veiligheid krijgen die ze nodig hebben.
Daarnaast is in het plan opgenomen dat ook andere mensen met een zorgvraag in Gockingaheem kunnen wonen. Bij het plan hoort ook het oprichten van een dorpszorgcoöperatie.
Deze coöperatie is nodig om het vrijwilligerswerk in Gockingaheem te organiseren. Ook nu al zijn er veel vrijwilligers actief in Gockingaheem. In het plan voor de toekomst zijn die vrijwilligers ook hard nodig om de bewoners die in Gockingaheem wonen er net zo prettig te laten wonen dan nu het geval is.
Door de gewijzigde financiering van de zorg zijn er in het plan verschillende partijen nodig om Gockingaheem open te kunnen houden. De IBG is op dit moment intensief met al die partijen in gesprek. Die gesprekken stemmen hoopvol.
Het streven is om voor het eind van dit jaar helderheid te hebben of Gockingaheem net als de Wierde in Grijpskerk open kan blijven.

Reactie toevoegen