CdK René Paas bezoekt de Gilde

Afgelopen maandag bezocht Commissaris van de Koning, René Paas, de Gilde te Muntendam. Hij heeft bijna honderd uitnodigingen ontvangen om langs te komen bij bedrijven/instanties. Hij heeft er drie van uitgekozen. 
CdK René Paas bezoekt de Gilde
Zo ook de uitnodiging van Judith van der Scheer, één van de cliënten die leeft met een lichamelijke en verstandelijke beperking. Volgens de heer Paas heeft zij hem verleid om te komen, doordat zij een brief aan hem heeft gestuurd met een heel positief verhaal erin en een mooie foto erbij. Ze vertelde dat ze graag wilde laten zien hoe het er in de Gilde aan toe gaat en hoe ze iets moois maakt van haar leven. René Paas kreeg dan ook een rondleiding van haar persoonlijk. Het bezoek begon met een vergadering van de cliëntenraad. René Paas vindt het mooi dat de cliëntenraad iedere maand overlegt en dat de cliënten zo zelf mee kunnen beslissen over wat belangrijk voor ze is. 
CdK René Paas bezoekt de Gilde
“Ik ben van de redactie en was iets te vroeg bij de Gilde aanwezig. Hierop werd ik uitgenodigd om een kopje thee te drinken op één van de drie afdelingen. Ik werd al direct enthousiast ontvangen door Paulien met twee dikke zoenen op de wang en de mededeling “Ik vind je lief”.
Voelde me dus meteen thuis. Ik zag hoe de aanwezigen met veel geduld en respect werden gehoord en geholpen. Iedere cliënt heeft zijn/haar eigen dagprogramma, afhankelijk van wat ze leuk vinden om te doen. Christa vertelde enthousiast dat haar programma bestaat uit o.a. zelf muziek maken en eigen muziek luisteren, achter de iPad zitten, snoezelen, toneel en koken of bakken. Elke week gaan de cliënten en hun begeleiders 2x fietsen. Christa houdt ook veel van schilderen. 
Voor het helpen bij schilderen en het fietsen worden trouwens nog vrijwilligers gezocht.

Reactie toevoegen