Laatste Voorrondes Theaterfestival

Het amateurtheater rond het 30 minuten festival van stichting MMC & partners is weer losgebarsten. Diverse Voorrondes vinden weer plaats in Leek, locatie Agora, VRIJDAG (voormalig Prinsentheater te Groningen en de Cultuurwerkplaats BC 47 te Borgercompagnie. Veel amateurspelers hebben in de afgelopen jaren een speelplek gevonden in het festival en jaarlijks sluiten nieuwe groepen en spelers zich aan.
De organisatie bestaat uit vertegenwoordigers van de locaties en stichting MMC, die de laatste jaren het initiatief met succes heeft gecoördineerd. Ze verheugen zich dan ook elke editie opnieuw over de variëteit, over de bonte verzameling van genres die zich aanmelden voor de voorrondes. Een mooie verzameling van jong, inspirerend talent en meer ervaren spelers. Behalve dat cabaret niet is toegestaan en stukken niet langer mogen zijn dan de 30 minuten zijn er geen beperkingen voor deelname. De afgelopen jaren zagen de organisatie en het aanwezige publiek verschillende vormen van theater voorbijkomen, zoals theater gecombineerd met dans of muziek, maar ook de traditionele éénakters blijven het goed doen.
Tijdens de voorronde-avonden, die plaatsvinden op 22, 28 en 29 oktober op locaties in Leek, Groningen en Borgercompagnie, is een driekoppige jury aanwezig die na afloop de tip en de tops met de deelnemers bespreekt en wijst na het zien van alle acts, vier finalisten aan die tegen elkaar zullen strijden in theater vanBeresteyn. Dit jaar is die finale op zondagmiddag 13 november in vanBeresteijn te Veendam waar onder het toeziend oog van een finalejury de uiteindelijke winnaar wordt aangewezen.
De laatste voorstelling vindt plaats in de onlangs geopende locatie van de stichting Cultuurwerkplaats BC 47 (te Borgercompagnie) en wel op zaterdagavond 29 oktober

Reactie toevoegen