Groots modelspoorfestijn in station

Een wereldreis in het klein beleef je tijdens de tweede editie van het modelspoorfestijn in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Op 24 en 25 september kunt u genieten van de fraaie modelbanen die er staan opgesteld. Veel van deze banen waren nog niet eerder in het museum te zien. 
Groots modelspoorfestijn in station
De bezoeker waant zich in de Zwitserse sneeuw als men de treinen in een winters berglandschap ziet rondrijden. Een winterse modelbaan komt niet vaak voor op tentoonstellingen. Verder zijn er Duitse landschappen te zien, zoals een klein stationnetje waar de goederenwagens naar het naastgelegen smalspoor worden gerangeerd. Eveneens heel bijzonder is een geheel radiografisch bestuurde smalspoorbaan. 
Ook de clubbaan van de Model Rail Groep Veendam is beide dagen volop in bedrijf. In het Museumcafé treft u, naast de grote kinderbaan eveneens KidsProject aan. Bij KidsProject kunnen de jonge bezoekers zelf rijden, spelen en bouwen met de vele houten treinen, dit is echt iets speciaals en daarmee uniek voor Nederland. Terwijl de kinderen zich vermaken bij KidsProject kunnen de ouders en alle andere bezoekers genieten van heerlijke koffie met gebak, of iets anders uit het aanbod in het Museumcafé. 
Dit en nog veel meer is gedurende het weekend te zien in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum te Zuidbroek. Zoals altijd is het museum ook dit modelspoorweekend geopend van 10.00 tot 17.00 uur. 
Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak. 

Reactie toevoegen