Kinderspelweek Noordbroek 2016

Het thema van de kinderspelweek was dit jaar Ridders en Prinsessen. Een thema dat veel kinderen aanspreekt, gezien het aantal verklede kinderen op maandag. Om tien uur verscheen een koets bij de Duivenkeet met daarin ridder Parcival en zijn mooie prinses Kirsten. Zij openden de spelweek door het startsein te geven voor het oplaten van de ballonnen. Daarna gingen alle kinderen en vrijwilligers in optocht door het dorp. De rest van de dag mocht gebruikt worden voor het bouwen van het grootste kasteel en het maken van een mooi wapenschild.
Spelweek Noordbroek
De groep jongens van 8 en 9 jaar slaagden daar het beste in. Veel kinderen tot en met zeven kwamen ’s avonds eten en bleven daarna slapen. Ze werden in de tent door prinses Maaike getrakteerd op een verhaal  uit het grote sprookjesboek. Daarna was het snel stil. Dinsdag morgen begon voor de vissers erg vroeg. Zij zijn naar Delfzijl gegaan en hebben ontzettend veel vis gevangen. Jolien Munneke ving meer dan een meter vis en won daarmee de beker. Ryan kreeg de prijs voor de grootste vis met de vangst van een paling van 30 cm. Ondertussen liepen de oudere kinderen een speurtocht door het dorp en gingen de kleinere kinderen naar de Pastorietuin. Daar was een compleet kasteel gebouwd en mochten de kinderen boogschieten, katapult schieten en nog enkele ouderwetse spelletjes. De kinderen deden goed hun best en de sfeer was prima.  ’s Middags werd door de oudere kinderen het spel vlaggenroof gespeeld.  Na het eten was het tijd voor de spooktocht. Dertig spoken zaten verstopt in het dorp en in de Pastorietuin. Met alleen een knijpkat in de hand moesten de groepjes zich een weg banen door de bosjes en door de slecht verlichte laantjes. Het gegil was van een afstand al te horen. Vooral het kasteel was erg eng. Onderweg moesten vragen worden opgelost en de winnaar was de groep van Rob en Kirsten; Myrthe, Corné, Yvonne en Jesse.  Woensdagmorgen moest iedereen na een kort nachtje al weer vroeg op  voor de zeskamp. Het weer werkte prima mee, zodat de kinderen de hele dag in badkleding konden blijven rondlopen. Ook de vrijwilligers genoten van de hindernisbaan, de zeephelling en het zwembad en weinigen hadden aan het eind nog droge kleding aan. 
Donderdag gingen we met zijn allen met de bus naar Schloss Dankern, net over de grens. Op zo’n mooie warme dag werd er vooral gebruik gemaakt van het zwembad. Liters zonnebrandcrème en nog meer liters ranja zijn er door heen gegaan, maar de kinderen hebben genoten. Om kwart over vier ging iedereen moe, maar voldaan weer terug in de bus. Vrijdagmorgen mochten de kinderen meedoen aan de sponsorloop om al weer wat geld bij elkaar te halen voor volgend jaar. Ondanks het warme weer was de opkomst goed en de kinderen deden goed hun best om veel rondjes te rennen. Het sluitstuk van de week was de playbackshow op het marktplein. De jury bestond uit Johan en Bianca van het MFC en ridder Parcival. Zij moesten de 15 acts beoordelen en kwamen tot de volgende uitslag. 
4 t/m 7 jaar
1e prijs: Lotte Schriever als Julia de Muis
2e prijs: Bas de Vries als Brandweerman Sam
 
8 t/m 12 jaar
1e prijs: Lieke en Marcha als Julia en Sara (ik ben ik, jij bent jij)
2e prijs: Arnoud Lambeck als Dré Hazes (Leef)
 
Alle andere deelnemers kregen de derde prijs. 
Na de act van de vrijwilligers en de toegift van de winnaars kwam er een eind aan de zeer  geslaagde kinderspelweek van 2016. Iedereen dank voor de hulp, sponsoring en/of aanwezigheid en tot volgend jaar.

Reactie toevoegen