Mammoetpad Heemtuin groot succes!

Met het Mammoetpad heeft De Heemtuin in Muntendam er een uniek natuurpad bij gekregen. Het geheel is gemaakt met een knipoog naar de prehistorie en heeft vanwege een markant beeld op het pad de naam Mammoetpad gekregen.
 

“Het Mammoetpad is een groot succes voor groot en klein”, vertelt Wietske Trausel, projectleider van de Heemtuin. “We krijgen erg leuke reacties van mensen die het pad hebben bezocht, sommige zijn al meerdere keren terug geweest. Het is een uniek natuur- en speelpad voor jong en oud! De kenmerken voor het natuurpad zijn de speels- heid, natuurlijke materialen en een afwisseling van bouwwer- ken op het land en in het water. Het Mammoetpad heeft ook een eigen verhaal, geschreven door Remko Schepel. In dit verhaal kunt u kennismaken met Koning Quagga, Dodo Dorien, Henri de Holenbeer en Madiba de Mammoet. Het boekje kunt u verkrijgen in het paviljoen (op= op). “Hat pad is in principe zeven dagen per week vrij toegankelijk, alleen is onze horeca op maandag gesloten. Bent u de uitdaging nog niet aangegaan dan is het zeker de moeite waard om eens een bezoek te brengen. Bijvoorbeeld ook een leuk uitje voor opa’s en oma’s als de kleinkinderen op bezoek zijn. Daarnaast kunt u natuurlijk nog van onze tuin en het aangrenzende natuurgebied Tussen de Venen genieten”, laat Wietske weten.

De Heemtuin biedt werkervarings-, dagbestedings-, reïntegratie- en sociale activeringsplekken voor mensen die werk zoeken in het groen, onderhoud, horeca, evenementen-organisatie en creatieve vormen van dagbesteding. “Er is ook altijd ruimte voor mensen, die als vrijwilliger een handje mee willen helpen. Graag zelfs…”, zegt Wietske.
Stichting WerkPro is sinds 1 januari 2015 verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van De Heemtuin in Muntendam.
 

Reactie toevoegen