17e Avondvierdaagse groot succes

Voor de 17e keer werd er in Noordbroek de avondwandelvierdaagse georganiseerd. Het was een geslaagd evenement. Het wandelweer was uitstekend en er waren veel blijde gezichten te zien. Dat alles zo goed is verlopen is mede te danken aan de begeleiders, verkeersregelaars en de EHBO afd. Noordbroek voor de geweldige begeleiding en verzorging.
Door een groot aantal sponsoren uit onze gemeente was het weer mogelijk om de wandelaars elke avond wat lekkers aan te bieden. Spar Kroon stelde spontaan nog 500 flesjes water beschikbaar  i.v.m.  het warme weer.  Dit jaar hadden we 402 wandelaars, veel meer als vorig jaar, toen waren er 320. De afsluiting werd gedaan door dhr. Hilbolling, directeur van de  OBS Inspecteur Amerika School. Hij deelde de beker voor de sportiefste wandelaars uit aan Zorgboerderij “De Lijwiekstee”.  Zonder klagen en met veel plezier werden de mensen die in een rolstoel zaten naar de finish geduwd. De beker voor de origineelste groep ging naar OBS de Tandem, omdat één leidster, Dorien de Vries, het voor elkaar kreeg  met behulp van een vlaggetje de gehele groep bij elkaar te houden. Deze volgzaamheid deed de organisatie ertoe te besluiten over te gaan tot het uitreiken van een prachtige beker. De best geklede prijs ging naar OBS Inspecteur Amerika school, ze waren gekleed als kok met prachtige koksmutsen op. De muzikale begeleiding werd dit jaar gedaan door muziekkorps Oosterbroek en muziekkorps Concordia uit Siddeburen. Hopelijk kan de organisatie u volgend jaar weer verwelkomen.
 
De Zonnebloem bij de Avondvierdaagse
Acht vrijwilligers van de Zonnebloem liepen dit jaar mee met de Avondvierdaag-se in Noordbroek. Zij behoorden tot de 380 deelnemers van deze 17e Avondvierdaagse.
Het weer was schitterend, al leek het vrijdag bij de intocht, even mis te gaan. Het klaarde gelukkig helemaal op.
Alle dagen werden de lopers goed voorzien van iets lekkers en wat te drinken.
Verkeersregelaars begeleidden de oversteekpunten en EHBO-ers fietsten rond om, waar nodig, eerste hulp te bieden. 
Omdat de zonnebloemen al uitverkocht waren (?!), kregen de vrijwilligers van de Zonnebloem dit jaar gladiolen uitgereikt. Hiermee en met een prachtige medaille gingen ze huiswaarts.
Kortom, het was weer een geslaagde actie.    

Reactie toevoegen