Dank - dank - dank

Het weekend van 20-22 mei stond in het teken van het 125-jarig bestaan Baptisten gemeente en 100 jaar kerkgebouw aan de Kerkstraat in Muntendam. Op 20 mei werd gestart met een volleybalnacht waar 12 teams uit de regio aan hebben deelgenomen. Bij de opening van het toernooi werden lovende woorden gesproken door burgemeester Munniksma en werden de eerste wedstrijden gespeeld onder leiding van zijn vrouw. 
De volleybalnacht is een succes geweest en gelukkig zonder blessures verlopen. Het muzikale programma rondom het volleybal gebeuren was jammer genoeg slecht bezocht, wat misschien als oorzaak had dat het ’s nachts plaats vond. De aanwezigen die er wel waren hebben enorm genoten van de kwalitatieve goe-de muziek. Om 07.00 uur zaterdagochtend vond de laatste wedstrijd plaats en daarna konden de nog aanwezige deelnemers, samen met de teams van de Baptisten gemeente, genieten van een lekker ontbijt, goed verzorgd, door personeel van ‘De Menterne’. De totale opbrengst van het inleggeld, en een gift van de burg. gemeente, was 500 euro. Zaterdag ochtend vond er een, ook door ‘De Menterne’, goed verzorgde brunch plaats in de Baptisten kerk voor buren rondom de kerk. Hier werd door 24 mensen gebruik van gemaakt. Het was een gezellige ontmoeting.                
Om 14.00 uur werd er een programma door GetJoy verzorgd voor de kinderen van Menterwolde waar ruim 70 kinderen aanwezig waren en was er tevens een gezellige muzikale middag met Klaas en Lyda voor de ouderen van Menterwolde waar ook bingo werd gespeeld. Hier waren ook velen aanwezig.
De zaterdagavond was min of meer een avond voor de eigen gemeente in de overvolle foyer van ‘De Menterne’ waar op een ludieke ontspannen wijze de le-den en vrienden van de gemeente hun kunsten vertoonden. Deze avond werd gepresenteerd door het duo ‘Lammert en Therese’. Wat is er veel afgelachen deze avond en wat zijn er veel verborgen talenten in de Baptisten gemeente. Zondag middag werd het weekend afgesloten met een herdenking/dank dienst waar vele leden, oud-leden en oud-voorgangers en gasten bij aanwezig waren. Enkele sprekers voerden hier het woord. 
 
“We mogen als Baptisten gemeente Muntendam terug zien op druk maar een hele fijne en gezegend weekend. En we zijn al weer druk bezig om andere activiteiten te ontwikkelen. 
O.a. zal er ook dit jaar, na het succes van afgelopen jaar, weer een lichtjesroute zijn in de Heemtuin. U hoort nog zeker van ons de komende tijd.”

Reactie toevoegen