Verleende omgevingsvergunningen

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij de volgende omgevingsvergunningen op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), heeft verleend en op de hieronder vermelde datum heeft verzonden aan de aanvrager:
• Uitbreiden woning Mahatma Gandhiweg 178, 9649BR Muntendam (2016-0022), 11 mei 2016;
• Realiseren loods Industrieweg 12, 9636DB Zuidbroek (2016-0023), 11 mei 2016.

Bezwaar en voorlopige voorziening
Als u belanghebbende bent, kunt u tegen deze besluiten per brief of fax -dus niet per e-mail- bezwaar maken binnen zes weken na de verzenddatum van het besluit. U richt het bezwaarschrift aan het college van burgemeester en wethouders van Menterwolde,
Postbus 7, 9649 ZG Muntendam.
Het besluit treedt direct na bekendmaking in werking ook al wordt er bezwaar gemaakt. Bent u van mening dat, zolang nog niet op het bezwaarschrift is beslist, het besluit niet in werking moet treden, dan kunt u bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland een voorlopige voorziening vragen. Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook bezwaar is gemaakt. Er moet dan ook sprake zijn van spoedeisend belang. Het adres waar u een verzoek om voorlopige voorziening kunt doen is: rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, afdeling Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Hieraan zijn wel kosten verbonden.
U kunt het verzoek om een voorlopige voorziening ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.
Informatie: Gemeentehuis, telefoonnummer (0598) 658888, e-mail: info@menterwolde.nl