‘De Kolck’ gaat weer open

Zwembad De Kolck in Meeden zal op maandag 2 mei weer open gaan. De gemeente Menterwolde verleent voor de komende twee seizoenen een subsidie van €35.000 per jaar aan het zwembad in Meeden. Wethouder Lian Veenstra van Menterwolde heeft dit afgelopen dinsdagavond 12 april aan de Dorpscoöperatie Meeden meegedeeld. 
“Deze afspraak stemt zowel de gemeente Men-terwolde als de vrijwil- ligers van het bad tot tevredenheid. De gemeen-te houdt voor een zeer laag bedrag een prachtige voorziening in stand en kan in heel Nederland voor de dag komen met een prima voorbeeld van burgerparticipatie”, vertelt Luppo Krui-
zinga van de coöperatie. “Voor de mensen van De Kolck werkt de overeenkomst stimulerend, omdat nu ook voor een wat langere tijd verbeteringen aan het bad gerealiseerd kunnen worden, zonder de angst dat het elk moment afgelopen kan zijn.
In de afgelopen winterperiode is de accommodatie van het bad sterk verbeterd. Er zijn nieuwe badhokjes en kleedkamers gerealiseerd en de douchecellen zijn volledig vernieuwd. Het hout- en schilderwerk is, waar nodig, gerenoveerd, waardoor het geheel weer een frisse uitstraling heeft. Ook op de speelweide zijn verbeteringen aangebracht. In het nieuwe badseizoen kunnen bezoekers gebruik maken van enkele nieuwe, grote picknicktafels en voor de kinderen is er een groot airspringkussen geïnstalleerd.”
In het afgelopen seizoen werden er in De Kolck geen zwemlessen gegeven. Het komend seizoen kunnen leerlingen voor een laag bedrag (€100,-) gelukkig weer hun diploma’s halen onder begeleiding van bevoegd personeel. Het blijft mogelijk dit bedrag in termijnen te betalen. Net als de voorgaande jaren verwachten de mensen van De Kolck aan ongeveer 13.000 bezoekers een ontspannen en sportieve sfeer te kunnen bieden. Zij zijn er weer klaar voor!
Het openluchtbad is dit seizoen geopend vanaf maandag 2 mei tot zaterdag 3 september 2016.

Reactie toevoegen