Schilderijen in de Kerkhörn

Zaterdagmiddag 2 april jl. hebben verscheidene belangstellenden de presentatie van de schilderijen in de hal en zalen van het multifunctioneel gebouw de Kerkhörn  in Zuidbroek bijgewoond. Na een korte inleiding gaf kerkrentmeester Okko van der Poel het woord aan de maker van de collectie, de Zuidbroekster Gezinus Mennega.
Deze gaf in het kort aan het gezelschap uitleg van zijn kunstwerken.  Ook de techniek en het materiaalgebruik werd uiteengezet. De aanwezigen vonden de werken en de samenstelling zeer geslaagd en een mooie bijdrage aan de aankleding van het gebouw. Daarna 
hebben nog verschillende bezoekers gebruik gemaakt van de gelegenheid om de stilte- c.q. opbaarruimte te bekijken. Op een vraag of deze ruimte alleen voor kerkleden bedoeld is werd uitgelegd dat dit niet het geval is. Iedereen kan van deze faciliteiten in de Kerkhörn gebruik maken; ook van de zalen in het gebouw. Als u op 2 april niet in de gelegenheid was de presentatie en uitleg van de schilder bij te wonen kunt u ze nog bewonderen op een ander moment tijdens een activiteit in de Kerkhörn.

Reactie toevoegen