Volop vrolijke voorjaarsbloeiers

De vereniging vrienden van de Heemtuin hebben een mini expositie ingericht. Met als titel; Het verhaal van de verwilderingsbollen. Het verhaal beginnen we in Friesland, daar kun je in het voorjaar een hele route uitzetten langs de mooiste stinzen planten. Stinzen is een mooi woord voor oude buitenplaatsen.
De Martenastate in Cornjum en de notaristuin in Kollum zijn daar een paar voorbeelden van. Al vanaf februari staan deze tuinen vol met gele Winteraconieten, gevolgd door Vingerhelmbloem , de enkelbloemige Gele bostulpjes en onze bekende Crocussen. Zo’n zelfde route kunnen we maken door stad en ommeland.
In Groningen zijn het Sterrebos en het Noorderplantsoen  goede startplaatsen voor een tocht langs onze borgen in de provincie.
In de mini tentoonstelling maakt u kennis met het verhaal van de stinzen of zoals wij zeggen de burgbloumkes. Daarna kunt u in de Heemtuin een kijkje nemen in ons stinzenbos. Momenteel komt daar het Daslook massaal te voorschijn. Het Armbloemig look zijn eerste bloemen toont, maar ook de Gele anemoontjes te voorschijn komen. U kunt de tentoonstelling vanaf 6 maart tot en met 6 mei bezoeken. De toegang is gratis.

Reactie toevoegen