DIERENTUIN OF MUSEUM? LIDMAATSCHAP VERENIGING OF BIBLIOTHEEK?

Met een laag inkomen is het opletten waar je je geld aan uitgeeft. Lidmaatschap van een (sport)vereniging, de bibliotheek of een bezoek aan de dierentuin of een museum is vaak het laatste waarvoor geld over is. Daarom heeft de gemeente Menterwolde financiële tegemoetkomingen voor haar inwoners die een laag inkomen en geen of weinig vermogen hebben. Zo krijgt ook deze groep inwoners de kans om mee te doen in de maatschappij.

Participatiefonds
Een van deze financiële tegemoetkomingen is het Participatiefonds. Het Participatiefonds vergoedt per kalenderjaar een bedrag van Ä 100,00 per gezinslid.

LET OP: Wijziging Participatiefonds 2016
In 2015 moest u eerst betalingsbewijzen inleveren en daarna werd het bedrag (tot maximaal Ä 100,00 per gezinslid) uitbetaald. Als aan u de vergoeding via het Participatiefonds voor het jaar 2016 wordt toegekend, krijgt u de vergoeding (het totale maximum bedrag) overgemaakt. Dit betekent dat u niet eerst een betalingsbewijs hoeft in te leveren voordat de vergoeding wordt betaald.

De vergoeding die u ontvangt moet u uitgeven aan de activiteiten die vallen binnen het Participatiefonds. Het is mogelijk dat na afloop van het jaar aan u gevraagd wordt om betalingsbewijzen te verstrekken. Hieruit moet blijken waaraan u de vergoeding hebt uitgegeven. Daarom moet u de betalingsbewijzen met betrekking tot de gemaakte kosten goed bewaren! Indien u de vergoeding niet hebt uitgegeven aan de kosten die vallen onder het Participatiefonds of geen betalingsbewijzen kunt verstrekken, dan kunnen wij de vergoeding terugvorderen. Dit betekent dat u de vergoeding moet terugbetalen aan de gemeente.

De aanvraag voor het Participatiefonds 2016 kunt u indienen vanaf 1 januari 2016.
De aanvraag voor het jaar 2016 moet u indienen voor 1 januari 2017.

Meer informatie?
Neem contact op met het Cluster Werk & Inkomen. Dit kan tijdens het telefonisch spreekuur, iedere werkdag, van 8.30 uur tot 10.00 uur, tel. (0598) 658888.