Gouden draaginsigne voor Mineke de Vries

Vrijdag 27 november waren de Vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Muntendam-Meeden bijeen. Tegen half zeven werd de bijeenkomst ietwat opgeschrikt door de komst van de heer Theo Hosman en de heer Sietse de Vries. Mineke de Vries, een van de vrijwilligersgroep, keek zeer verbaasd op dat haar man met de heer Theo Hosman binnen kwam. 
Theo Hosman, bestuurslid van de provinciale afdeling van de Zonnebloem vertelde dat een provinciaal bestuurslid zelden bij een regionale afdeling op bezoek kwam, tenzij er iets bijzonders was en dat was nu het geval. Hij richtte vervolgens het woord tot Mineke de Vries. “Mineke, op verzoek van het plaatselijk bestuur ben ik naar hier gekomen in verband met bijzondere verdiensten door jou verricht. Mineke een vrijwilligster, die zich onderscheidt van de overige vrijwilligers door haar inzet op alle fronten. Zo verzend jij namens de afdeling o.a. condoleances aan nabestaanden van gasten die zijn overleden en felicitaties aan gasten bij huwelijksjubilea en aan vrijwilligers die iets te vieren hebben. Ik zie dat jij nog geen 25 jaar actief bent maar om gezondheidsredenen het wat rustiger aan wilt doen en te kennen hebt gegeven wat minder te willen doen.
Ik kom nu waar ik voor geroepen ben, namens de Zonnebloem mag ik jou de gouden draaginsigne opspelden. Dat opspelden zal ik aan jouw man overlaten.
Daarna overhandigde Theo nog een oorkonde met standaard van de Zonnebloem.
Nadat Theo met enkelen nog een woord-je had gewisseld, gaf hij aan te moeten vertrekken, omdat hij elders nog aanwezig moest zijn. Met een hartelijke groet vertrok Theo.
De voorzitter nam vervolgens het woord en gaf iedereen de gelegenheid om Mineke te feliciteren. Ook werd haar namens de afdeling een prachtige bos bloemen overhandigd.

Reactie toevoegen