Jolan Sienot (3) is overleden

Jolan Sienot uit Noordbroek is zaterdagmiddag plotseling overleden. Jolan, die leed aan de zeldzame ziekte Neuroblastoom kanker, kwam begin dit jaar groot in het nieuws toen er door dorpsgenoten voor hem een stichting werd opgericht om geld in te zamelen voor een noodzakelijke vervolgbehandeling in Amerika. Voor degenen die de weblog van moeder Alja volgden wees niets op deze onverwachte ommekeer. Het ging na de stamceltransplantatie juist weer de goede kant op, weliswaar met pieken en dalen, maar de dappere strijder vocht zich er kranig door heen. De dappere strijd van de kleine Jolan maakte indruk op velen. In menig mensenhart veroverde hij in korte tijd een bijzonder plekje.
De Stichting Zorg voor Jolan is ontzettend verdrietig over het nieuws. “Het is keihard aangekomen’’, zegt voorzitter Dick Huisman. Hij zegt verder: “Het kleine mannetje heeft maandenlang ontzettend dapper en hard gevochten om zijn ziekte te overwinnen, maar heeft helaas zijn gevecht toch moeten staken. In onze gedachten zijn wij bij Frank, Alja, Tristam, opa’s en oma’s en de familie en wij wensen hun enorm veel sterkte. Wij stellen eerst alles in het werk om de familie in deze moeilijke tijd bij te staan. Daarna gaan we wel in overleg hoe we het ingezamelde geld gaan besteden of verdelen. Die alternatieve doelen zijn statutair vastgelegd. In elk geval wordt het besteed aan een doel dat met kinderkanker te maken heeft. Mogelijk stallen we het geld voorlopig nog gewoon een jaartje op de bankrekening, want stel je nu eens voor dat er op korte termijn een ander kind in de nabije omgeving hetzelfde lot als Jolan treft. Het zal voor een volgende stichting ontzettend moeilijk zijn om dan nog weer zoveel geld in te zamelen. Bovendien is de verwachting dat de behandeling die nu nog alleen in Amerika kan worden gegeven vanaf 2017 ook in Nederland beschikbaar is. Maar eerst moeten we dit even laten bezinken. We doen niks zonder goed overleg met de ouders.”
Komende vrijdag zal Jolan in Appingedam worden gecremeerd. De familie heeft gevraagd om gepaste rust en ruimte om dit enorme verlies te verwerken. Wij hopen dat de mensen dat willen respecteren.

Reactie toevoegen