Angela Lageman doet het weer...

In 2014 wist Angela Lageman de dubbel binnen te halen in de 50cc, ze werd Nederlands Kampioen in de 50cc en ook het VTBM clubkampioenschap wist ze in dezelfde klasse op haar naam te schrijven. Dat je dit kunst stukje een jaar later herhaalt maar dan in de 65cc klasse is weinigen gegeven, vorig jaar laat in het seizoen maakte Angela de overstap naar de 65cc en reed nog een aantal wedstrijden mee in deze klasse. De concurrentie was gewaarschuwd maar tevergeefs, deze blond gelokte dame was bepaalt niet onder de indruk van de zwaardere motor die bovendien ook nog eens was voorzien van een heuse versnellingsbak in tegenstelling tot de 50cc waar ze vorig jaar mee aan de start verscheen, het borrelglaasjes machientje was voorzien van een automaat.

15 Maart 2015 was het zover de eerste wedstrijd van het seizoen stond op het programma de nog niet voor het kampioenschap meetellende wedstrijd in Jubbega, deze wedstrijd wist de jonge dame gelijk te winnen en ook de eerste kampioenschapswedstrijd een week later in Oudehorne schreef ze op haar naam. Amper een week later startte het KNMV seizoen met de eerste wedstrijd voor de Nationale titel in Vries, ook deze en de daarop volgende 8 wedstrijden wist ze met overmacht te winnen, bij de KNMV werd het seizoen afgesloten in Annen met het maximum te behalen aantal punten in 1 seizoen namelijk 160 punten en ook haar schrapresultaat is het maximum van wat er geschrapt kan worden 20 punten. Bij de VTBM ging het iets minder, voor zover je van iets minder kunt spreken, in de 12 voor het kampioenschap meetellende wedstrijden behaalde ze 10 keer de overwinning, werd ze 1 keer tweede en miste maar 2 keer het podium in Westemden en Lutjegast ging het podium aan haar neus voorbij. Met deze resultaten is wederom de dubbel een feit, een unieke prestatie voor een meisje in deze mannen wereld zoals sommigen dit nog graag willen zien. Angela heeft aangetoond dat ook de meiden kunnen presteren in deze sport. 
Tweelingzus Demi was dit seizoen iets minder gelukkig maar nog steeds goed genoeg om ook in de top van de Nederlandse competitie mee te draaien, een valpartij waarbij ze een blessure opliep halverwege het seizoen hield haar 1 wedstrijd aan de kant, toch wist Demi keurig als 4e te eindigen in de Nationale competitie. In de VTBM competitie miste ze 2 wedstrijden maar eindigde ook hier keurig binnen de top tien.
De toekomst van de beide meiden op de Grasbaan is wat onzeker, waar gaan ze voor kiezen? de Grasbaan of de Cross? Voor de Grasbaan is het een verlies als ze besluiten te gaan crossen, beide dames kunnen nog veel titels op hun naam schrijven wanneer ze in de competitie blijven aan de andere kant zullen veel jongens opgelucht ademhalen als deze 2 dames het veld ruimen. Wij hopen dat ze de juiste keuze maken en doorgroeien binnen de motorsport in welke discipline dan ook.
 
Stukje  geschreven door Peter Dol en foto van grasbaan en speedway

Reactie toevoegen