GEHEIMHOUDING PERSOONSGEGEVENS

De gemeente en/of de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verstrekt uw persoonsgegevens aan bijvoorbeeld andere overheidsinstellingen, pensioenfondsen en zorgverzekeraars. U kunt echter voorkomen dat de gemeente uw gegevens aan derden verstrekt. Dat doet u door een verzoek om geheimhouding in te dienen.
 
Persoonsgegevens verstrekken aan derden
De gemeente kan uw persoonsgegevens uit de basisregistratie personen (BRP) soms aan derden verstrekken. Een derde is elke natuurlijke persoon, niet zijnde een overheidsorgaan, of een ingeschrevene en elke rechtspersoon die niet krachtens publiekrecht is ingesteld, noch met enig openbaar gezag is bekleed. Als u niet wilt dat de gemeente uw persoonsgegevens verstrekt aan derden, dan kunt u een verzoek doen om uw gegevens niet te verstrekken.
 
Voor wie geldt de geheimhouding?
De geheimhouding geldt alleen voor derden.
 
Voor wie geldt de geheimhouding niet?
De gemeente geeft uw gegevens nog wel aan bepaalde instellingen door. Voor gegevensverstrekkingen aan overheidsorganen geldt de geheimhouding namelijk niet.
 
Particulieren of commerciÎle organisaties
Uw gegevens worden zonder uw schriftelijke toestemming nooit verstrekt aan:
- Particulieren (ook niet voor bijvoorbeeld een reünie);
- Commerciële instellingen die geen wettelijke taken uitvoeren.
 
Aanvragen of beëindigen
U kunt uw verzoek tot wijziging van geheimhouding van uw gegevens indienen via het digitale formulier verzoek tot geheimhouding (DigiD). Uw verzoek wordt afgewikkeld door het KCC/Publiekszaken. U kunt ook een afspraak maken om uw verzoek tot wijziging van geheimhouding van uw gegevens in te dienen bij het KCC/Publiekszaken. Zo bent u direct aan de beurt en voorkomt u dat u moet wachten bij het aanvragen.
 
Voorwaarden
U moet ingeschreven staan in de basisregistratie personen (BRP) van de gemeente Menterwolde.