Ontwerp beleid kleinschalige windturbines

Burgemeester en wethouders van de gemeenten Menterwolde en Slochteren maken bekend dat het ontwerp ‘Beleid kleinschalige windturbines’ voor een ieder ter inzage ligt.
 
Inhoud
Het nieuwe ‘Beleid kleinschalige windturbines’ draagt bij aan duurzame initiatieven binnen de gemeenten Menterwolde en Slochteren. In het nieuwe beleid is een toetsingskader opgenomen voor het plaatsen van kleinschalige windturbines. Het gaat hierbij om turbines van maximaal 15 meter hoog, die gebruikt worden voor eigen energievoorziening voor bijvoorbeeld particulieren of bedrijven. Het commercieel produceren van stroom, voor meer dan alleen eigen gebruik, valt niet onder het nieuwe beleid.
 
Zowel vanuit de gemeente Menterwolde als vanuit de gemeente Slochteren is er behoefte aan nieuw beleid voor kleinschalige windturbines. Vooruitlopend op de gemeentelijke herindeling is het nieuwe beleid gezamenlijk opgesteld.
 
Het beleid inzien
Het ontwerp ‘Beleid kleinschalige windturbines’ ligt voor een ieder ter inzage met ingang van 27 augustus 2015 tot en met 7 oktober 2015. U kunt het nieuwe beleid inzien op het gemeentehuis van Menterwolde aan de Kerkstraat 2 te Muntendam en op het gemeentehuis van Slochteren aan de Hoofdweg 10A te Slochteren. Digitaal kunt u het nieuwe beleid raadplegen via www.menterwolde.nl en www.slochteren.nl. 
 
Reageren op het beleid
Tot en met 7 oktober 2015 kan een ieder een inspraakreactie indienen. Schriftelijke inspraakreacties voor de gemeente Menterwolde kunt u sturen naar het college van B&W, Postbus 2 , 9649 ZG Muntendam. Schriftelijke inspraakreactie voor de gemeente Slochteren kunt u sturen naar het college van B&W, Postbus 13, 9620 AA Slochteren.
 
Voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie moet u een afspraak maken met mevrouw L. Leewering, gemeente Menterwolde, telefoonnummer: (0598) 654 704 of de heer B. Hollander, gemeente Slochteren, telefoonnummer: (0598) 425 555. Hier kunt u tevens terecht voor meer informatie. De tijdig ingediende inspraakreacties worden betrokken bij de verdere besluitvorming. 
 
26 augustus 2015
 
Burgemeester en wethouders van Menterwolde
Burgemeester en wethouders van Slochteren