Informatieavond MFC Meeden op 3 september 2015

Meeden krijgt een nieuw Multifunctioneel Centrum (MFC) op de plek waar nu het dorpshuis en de Sjaloomschool staan. De volgende partijen hebben de handen ineen geslagen om dit project te realiseren: VCO Midden- en Oost-Groningen, Scholengroep OPRON, stichting Dorpshuis Meeden, Woonstichting Groninger Huis, Dorpsraadcoöperatie Meeden en de gemeente Menterwolde. 
 
Organisatie
De door deze partijen in het leven geroepen stuurgroep is verantwoordelijk voor het totale proces van de totstandkoming van het MFC. De stuurgroep richt zich op de hoofdlijnen, de afstemming tussen de inhoud en de daadwerkelijke bouw. Er is uiteraard nog veel meer inbreng nodig om het MFC daadwerkelijk vorm te geven. Er worden nog een gebruikersgroep en actieteams gevormd. Het einddoel is om een gebouw te realiseren, waar alle gebruikers graag werken en alle inwoners van Meeden met plezier komen! 
Voor de projectbegeleiding is BCN Drachten ingeschakeld. Aeijolt Keuning en Pieter Snaak van dit bureau begeleiden de deelnemers met het inventariseren van de wensen en eisen en het vaststellen van de kaders. Vervolgens begeleiden zij het proces van de selectie van de architect tot en met het sleutelklaar opleveren van het MFC. BCN is tevens adviseur van de stuurgroep. 

Pieter Snaak

Aeijolt Keuning

Informatieavond
Op donderdag 3 september 2015 is er een informatieavond in het dorpshuis. Daar vindt de feestelijke aftrap plaats. Wethouder Jan Velthuis is tijdens deze avond aanwezig en zet een stip op de horizon. Deze avond is bedoeld om belangstellenden te informeren over de ontwikkelingen tot nu toe en de vervolgstappen. Ook de optie om het huidige dorpshuis in het nieuwe MFC in te passen komt aan bod. Deze optie is momenteel in onderzoek. Er is volop gelegenheid voor uw eigen inbreng! 

 
Vervolgtraject
In de komende maanden zullen met gebruikers interviews en workshops worden gehouden om de gezamenlijke visie en de collectieve en individuele wensen en eisen te bepalen. Voor het eind van dit jaar moet het zogenoemde Programma van Eisen klaar zijn, waarna een architect kan worden geselecteerd. 
 
Uitnodiging informatieavond 
Belangstellenden uit Meeden zijn van harte uitgenodigd voor de informatieavond op donderdag 3 september 2015 in het dorpshuis Meeden, aanvang 19.30 uur. 
In verband met de catering willen we graag weten of we op uw komst mogen rekenen. Aanmelden kan via: voorlichting@menterwolde.nl 

Reactie toevoegen