Agrarische dagbesteding

“Mijn naam is Siep van der Velde. Een aantal jaren geleden heb ik besloten om de agrarisch dagbesteding te starten. Als vader van een kind met een beperking ben ik zeer betrokken geraakt met mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. En ik ben er van doordrongen hoe belangrijk het is om een sociaal en fysiek veilige werkplek te hebben.
Dit zijn basisvoorwaarden om te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk dat iedereen het naar de zin heeft, en ook dat iedereen graag wil dat de ander het naar de zin heeft. Ik ben op een melkveehouderij opgegroeid en ik houd van het boerenleven. Ik heb de opleiding Landbouw en Zorg gevolgd en afgerond op de landbouwschool van het Groenhorstcollege in Dronten. Hier ben ik opgeleid tot professioneel begeleider en tot het leiden van een zorgbedrijf.
Iets meer dan drie jaar geleden ben ik gestart met De Velduil en na twee jaar te hebben gewerkt aan het kwaliteitssysteem van de Federatie Landbouw en Zorg, hebben we nog maar net kort geleden de audit gehad en ons certificaat gehaald! We zijn aangesloten bij deze landelijke Federatie en we zijn ook lid van ‘BEZINN’ wat Boer en zorg in noord Nederland betekend.
We werken in totaal samen met z’n drieën voor het begeleidende werk en de administratie. We verzorgen samen de dieren o.a. koeien, schapen, kippen, konijnen en varkens, en we hebben een groente tuin met een fruit hof en een hele bijzondere groentekas. Ook alle machines moeten onderhouden worden zodat we met goed werkend materiaal het land op orde kunnen houden. En ook moeten we de kantine schoon houden en op tijd de boodschappen doen voor de lunch en koffie en thee. En het erf moet er ook netjes uitzien. We verzamelen en kloven ook nog brandhout. Daarmee gaan we o.a. onze werkschuur verwarmen als het winter is. Ons werk is belangrijk en we proberen het zo goed mogelijk te doen, maar het is niet per se een doel. Het werk is een middel om het door ons samen gestelde doel te halen, individueel en als groep. Het is bijvoorbeeld heel fijn dat je in de keuken van De Velduil een maaltijd maakt waar je zelf ook het voorwerk aan hebt gedaan zoals zaaien, wieden en oogsten. Om iedereen goed te begeleiden werken we met niet meer dan vier mensen tegelijk. Zo kan iedereen met veel aandacht bezig zijn naar vermogen met zijn of haar ontwikkelingswensen en doelen.”
 
Voor wie is de dagbesteding bedoeld?
- Mensen met een verstandelijke beperking
- Mensen met psychische problemen
- Mensen met een autistische stoornis
- Jeugdigen/ jeugdzorg
- Ouderen
- Dementerende ouderen 
- Mensen met niet aangeboren hersenletsel
- We zijn rolstoel toegankelijk
 
“We willen u graag de gelegenheid geven om eens te komen kijken op De Velduil en om kennis te maken met ons, en andere mensen uit de directe omgeving die allemaal mooie spullen meenemen om ons te laten zien. In de advertentie staat wat er o.a. te zien (en te proeven) is. We hopen u te begroeten op onze open dag op zaterdag 20 juni, aan de Vennenweg te Meeden.” 

Reactie toevoegen