Is Fré de nieuwe belofte voor de regio?

Indrukwekkende zoektocht naar Fré Meis. Komende vrijdagavond 24 april wordt in MFC De Noordsuythoeve te Noordbroek de voorstelling ‘Wil de nieuwe Fré Meis opstaan’ uitgevoerd. De voorstelling is geproduceerd door de stichting Met Meer Cultuur (MMC).
Na meerdere zeer geslaagde voorstellingen in Wildervank, Spijkerboor, Nieuwe Pekela en Finsterwolde, in het najaar van 2014, zijn de 31 deelnemers van stichting MMC op verzoek weer met de repetities begonnen. Er volgen enkele voorstellingen in De Noordsuythoeve te Noordbroek en het gebouw van Stichting Industrieel Erfgoed Pekela. Aanleiding voor de productie was in 2013 de oproep van RTV Noord voor een nieuwe Fré Meis. Dit vanwege de eerste lauwe reacties op de aardbevingen en plaatsing van windmolens in de provincie. 
Fré Meis? Stakingen? Hoe zat dat ook al weer. En vooral de vraag hoe de volgende generaties zich hebben ontwikkeld en nu tegen essentiële vragen voor de eigen omgeving aankijken is door de MMC-ontwerpers van dit project centraal gesteld.
 
Met dit multi-theaterproject  volgt de cultuurstichting MMC de groei en persoonlijke ontwikkeling van de nieuwe Fré tot heden. Wij zien hem, vanuit een sociaal bewogen gezin en geboden nieuwe kansen, zich ontwikkelen naar een individueel inge- stelde jongeman vol verwachtingen naar zijn eigen succes. Individualisering, marktwerking en kans op eigen roem eisen hun tol. Wij beleven Fré zijn groei vanaf het begin in presentaties van bijzondere momenten met inzet van zang, muzikale en theatrale begeleiding en dit alles ondersteunt door diverse originele beeld- en geluidsfragmenten. 
Naast Bob Dylan’s Times are changing, passeren o.a. nummers van Pink Floyd, John Lennon, AC DC, Meatloaf en Queen, met bijzondere rollen voor de leadzang van leadzangeres Jolanda de Haan en van Jan Arend Klasens, die ook nog eens gepassioneerd de nieuwe Fré vertolkt. Een driestemmig koor zorgt voor een prima ondersteuning onder leiding van de dirigent Rens Koldenhof. Ze worden begeleid door een live rockband Nice Company. 
Een sterk theaterstuk met prachtige live muziek wat zeker waard is om te bezichtigen. 

Reactie toevoegen