Noordelijke Kwekerijendagen

Gespecialiseerde plantenfair met verkiezing ‘Plant van het Noorden’. Vroeg in het seizoen treffen topkwekers, tuinkunstenaars en plantenverzamelaars elkaar tijdens de Noordelijke Kwekerijendagen bij Tuingoed Foltz in Meeden. Dit jaar vindt deze gespecialiseerde plantenfair plaats op zaterdag 11 en zondag 12 april. Meeden is dan even het centrum van tuinminnend Nederland.
De 40 deelnemers, afkomstig uit Nederland, Duitsland en België, bieden gezamenlijk een uitzonderlijk breed aanbod van bijzondere planten, tuinkunst en tuinbenodigdheden.
Een prima gelegenheid om zo vroeg in het jaar inspiratie op te doen, te praten met de kenners en ‘die lang gezochte plant’ eindelijk te vinden. Om steeds weer terug te komen of voor het eerst te ontdekken. Met ‘looplezingen’, exposities, muziek en demonstraties.
Dit jaar kiest het publiek de ‘Plant van het Noorden’. Een vakjury beoordeelt de totale collecties.
De Noordelijke Kwekerijendagen onderscheiden zich van andere fairs als een echt ‘planten-evenement’, waarbij het allemaal draait om andere, nieuwe en onbekende planten. De dagen zijn uitgegroeid tot de grootste gespecialiseerde plantenmarkt van Noord-Nederland. Ieder jaar presen- teren de deelnemende kwekers persoonlijke favorieten en nieuwe variëteiten van eigen kweek.
Daarnaast kunnen bezoekers hun hart ophalen aan tuinboeken, tuinzaden en ambachtelijk tuingereedschap, kortom vrijwel alles waar je het woord ‘tuin’ voor kunt zetten. Net als bij het plantenaanbod is ‘kwaliteit’ het belangrijkste criterium voor deelname.
Kwekers, tuinschrijvers, ontwerpers en tuinkunstenaars houden tijdens de dagen zogenaamde ‘Looplezingen’, waarbij zij belangstellenden al wandelend lang de collecties inwijden in de eigen specialiteit.
Het hele weekend trekken muzikanten over het tuingoed. Op het terras is een wijnproeverij ingericht en worden Engelse teas & scones en andere lekkernijen geserveerd.

Reactie toevoegen