‘Kop d’r veur’

Baptistenjongerengroep maakt Muntendam zwerfvuil vrij. Zaterdag 28 maart is de jaarlijkse landelijke schoonmaakdag om alle wegen en bermen weer van het vuil te ontdoen; de Zwerfvuilactiedag. In Muntendam gingen de vrijwilligers afgelopen zaterdag 21 maart al op pad en in de dorpen Noordbroek, Zuidbroek en Meeden ruimen ze op zaterdag 28 maart zwerfvuil op.
Verschillende invalswegen van Muntendam zijn door een 110-tal vrijwilligers ontdaan van al het afval. Als je hier als club of vereniging aan meedoet, ontvang je na afloop een vergoeding tussen de 100 á 200 euro per vereniging. Vanaf 9 uur ’s morgens gingen ze aan de slag met behulp van grijpers en afvalzakken. In groepjes werd er een bepaalde route schoon-gemaakt. Plastic, lege flessen, blik en andere rommel die door de mensen in de natuur werd achtergelaten wordt keurig verzameld.
Peter, Arjen, Maaike, Linde, Kir-sten, Frits en Lenette van de Jeugdgroep van de Baptistengemeente (één van de dertien deelnemende verenigingen) wa-ren afgelopen zaterdag ook druk bezig met rotzooi opruimen. “Vorig jaar hebben we voor het eerst meegedaan. We zijn hier met ongeveer 10 personen”, vertelt Maaike. “We gaan elk jaar een weekend van de Baptisten Jeugdgroep weg en daar is natuurlijk geld voor nodig. Nu kunnen we een extra centje bijverdienen. En... we hebben het ook nog eens heel gezellig met elkaar”, zegt Frits. De jongeren hadden ’s morgens eerst nog een paraplu nodig, want het regende echt heel hard. Gelukkig werd het tegen een uur of tien droog.
De Jongeren van de Baptistengemeente  ontmoeten elkaar iedere zondagavond. Het is een groep van ongeveer 15 á 16 personen. Ze discussiëren over actuele onderwerpen en ze krijgen onderwijs uit de bijbel met de moge- lijkheid vragen te stellen en er over door te praten. Natuurlijk is er veel gezelligheid en kunnen ze ook lekker bijpraten en spelletjes doen. Eén keer per jaar hebben ze met elkaar een jeugdweekend.
 
13 Verenigingen uit Muntendam hebben afgelopen zaterdag het zwerfafval uit hun omgeving opgeruimd. In Muntendam werden maar liefst 20 volle vuilniszakken aan zwerfafval inge- zameld. 
 

Reactie toevoegen