19e 1-uursestafette in Zuidbroek geslaagd

Afgelopen zaterdag werd in Zuidbroek voor de 19e keer de 1-uursestafette gezwommen. Bij deze zwemwedstrijd zwemmen teams bestaande uit 6-10 zwemmers een uur lang estafette. De zwemmers leggen om de beurt 50meter af en het team dat na één uur zwemmen de grootste afstand heeft gezwommen wint.  
Om 11.15uur gaf wethouder Jan Batelaan het eerste startschot waarbij de jongste zwemmers (onder de 11 jaar) het water indoken. De winst ging hierbij naar Hoogeveen die maar liefst 4650 meter aflegde.  Gedurende de dag kwamen er 750 zwemmers aan de start. De laatste zwemmers verlieten om 21:00uur het water. 
 
Langste afstand
Gedurende de dag werden er in dertien verschillende leeftijdscategorieën gestreden om de prijzen.  De heren van zwemvereniging Borger zwommen over de hele dag de langste afstand. Zij zwommen maar liefst 244 banen, dat betekent dus een afstand van 6100 meter.  
 
Nieuw record
Het masterteam uit Winschoten (G.Z.V.W.) wist als enige een nieuw record te zwemmen. Dit deden ze  in de categorie Master Dames (20+). Het team legde exact 5 kilometer af. Hiermee wonnen ze een slagroomtaart. 
 
De Pinquin kijkt zeer tevreden terug op de 19e editie van de 1-uursestafette. Met 100 juryleden om de wedstrijd te coördineren en ongeveer 30 andere vrijwilligers, is alles in goede banen geleid. Volgens jaar vindt de 20e editie plaats. Hopelijk gewoon weer in Zuidbroek. De organisatie van zwemvereniging De Pinquin hoopt er dan een speciale editie van te maken.

Reactie toevoegen