VASTSTELLING BESTEMMINGSPLAN MEEDEN - BENEDEN VEENSLOOT 47

Burgemeester en wethouders van de gemeente Menterwolde maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 29 januari 2015 het bestemmingsplan “Meeden - Beneden Veensloot 47” heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp. Tevens heeft de gemeenteraad besloten geen exploitatieplan vast te stellen.
 
Ten behoeve van het bestemmingsplan hebben burgemeester en wethouders op 9 december 2014, op grond van de Wet geluidhinder, besloten een hogere waarde vast te stellen voor het perceel aan de Beneden Veensloot 47 te Meeden. 
 
Achtergrond
Aanleiding voor het opstellen van het bestemmingsplan is een gerechtelijke uitspraak in het kader van het bestemmingsplan “Meeden”. De Afdeling bestuursrecht van de Raad van State heeft een deel van het bestemmingsplan “Meeden” vernietigd. Het betreft het plandeel met de bestemming “Woongebied” aan de Beneden Veensloot 47 te Meeden. De gemeente Menterwolde is verplicht een nieuw besluit voor dit perceel te nemen. Het bestemmingsplan “Meeden - Beneden Veensloot 47” voorziet hierin.  
 
In het vastgestelde bestemmingsplan zijn enkele wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan. De gewijzigde punten zijn opgenomen in het raadsbesluit. Het raadsbesluit kunt u inzien bij het vastgestelde bestemmingsplan.
 
Besluit hogere waarde
Ten behoeve van het bestemmingsplan is een hogere waarde vastgesteld voor het perceel aan de Beneden Veensloot 47 te Meeden. Het perceel ligt namelijk binnen de geluidszone van de Beneden Veensloot. Als gevolg van het wegverkeerslawaai van de Beneden Veensloot wordt de voorkeursgrenswaarde ter plaatste overschreden.. 
 
Stukken inzien
Vanaf 12 maart 2015 kunt u het vastgestelde bestemmingsplan, het besluit hogere waarde en de bijbehorende stukken inzien op het gemeentehuis te Muntendam. Digitaal kunt u de stukken raadplegen op onze website www.menterwolde.nl, onder het kopje Plannen & projecten / Bestemmingsplannen / Bestemmingsplannen in procedure. Op deze website vindt u tevens een link naar het plan op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en een link waar de bronbestanden beschikbaar zijn. 
 
Reageren (instellen beroep)
Vanaf 12 maart 2015 tot en met 22 april 2015 kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep ingesteld worden door:
* belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;
* belanghebbenden, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen een wijziging die de gemeenteraad bij de vaststelling in het bestemmingsplan heeft aangebracht in het plan.
 
Het instellen van beroep tegen het besluit hogere waarde is tot en met 22 april 2015 mogelijk voor:
* belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze tegen het ontwerp besluit hogere waarde kenbaar te maken bij het college. 
 
Het beroepschrift kunt u sturen naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. In een beroepschrift moet u in ieder geval vermelden; uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen u beroep aantekent, zo mogelijk een kopie van het besluit en de redenen waarom u beroep instelt. Na indiening van het beroepschrift ontvangt u nader bericht van de griffie van de Afdeling bestuursrechtspraak over de verdere procedure. 
 
Voorlopige voorziening
Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere waarde niet. Het bestemmingsplan en het besluit hogere waarde treden in werking met ingang van 23 april 2015. Om de werking van het bestemmingsplan en/of het besluit hogere waarde (van het onderdeel waartegen u beroep instelt), te schorsen kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de genoemde afdeling. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven.   
 
Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. 
 
Meer informatie 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw L. Leewering van de afdeling Beleid, tel. (0598) 654704.