Open dag CBS de Wegwijzer

Sfeer, kwaliteit van onderwijs, normen en waarden: zaken waarop vele ouders letten bij het kiezen van de basisschool voor hun kind. De keuze voor de basisschool is dan ook een keuze voor de plek waar een kind een groot deel van zijn basis voor de rest van zijn leven legt. Om ouders de gelegenheid te geven een goede keuze te kunnen maken, zet CBS de Wegwijzer woensdag 18 maart haar deuren open voor iedereen die een kijkje wil nemen in de school, maar ook in de klas.
De Wegwijzer is een school met op dit moment 176 leerlingen. Er is veel aandacht voor rekenen en taal/lezen, maar bijvoorbeeld ook voor aardrijkskunde, muziek en sinds dit jaar ook voor alle groepen Engels. De afgelopen jaren is een aantal nieuwe lesmethodes aangeschaft, bijvoorbeeld voor rekenen, natuur en techniek en ‘studievaardigheden’. Deze methodes sluiten nog beter aan op de basisvaardigheden die een kind moet opdoen tijdens de basisschoolperiode. Met de methodes en de manier van lesgeven op de Wegwijzer is het beter mogelijk om aan te sluiten op de talenten en aandachtspunten van ieder kind.
CBS de Wegwijzer is een christelijke school waar normen, waarden en respectvol met elkaar omgaan hoog in het vaandel staan. Dagelijks is hiervoor aandacht: hoe gaan we met elkaar om, wat kan ik voor een ander betekenen. Door de manier waarop het christelijk onderwijs op de Wegwijzer wordt vormgegeven, voelen christenen, maar ook niet- christenen zich thuis op deze school. 
Woensdag 18 maart is de open dag van de Wegwijzer. Voor kinderen onder de 3 jaar is er oppas aanwezig, kinderen vanaf 3 jaar mogen mee de klassen in. Er kan in de klassen meegekeken worden en in de hal lopen ook ouders en leerkrachten die vragen kunnen beantwoorden. Meer informatie over de open dag vindt u in de advertentie elders in de Tussenklappen. Wanneer u niet kunt komen, maar wel graag eens wilt komen kijken, bent u van harte uitgenodigd hiervoor een afspraak te maken met de directeur, Dina Eelsing. 

Reactie toevoegen