Rik Fissering bij 12 beste judoka's van Nederland

Zaterdag 7 maart 2015 was het NK judo voor de -15 in Eindhoven. Rik Fissering reisde samen met coach/trainer Elwin Johannes en judoka’s van Tan-Ren-Jutsu en Judoschool Wouter Meijer af naar Eindhoven. De eerste ronde was Rik vrijgeloot en hierdoor werd deze partij als gewonnen beschouwd. De 2e partij moest Rik tegen T. Agrest uit Noord Holland. Deze partij verloor hij … De volgende partij was tegen Axel Heeren, een goede bekende van Rik. Rik wist deze partij met een ippon te winnen en was een ronde verder. De volgende partij was tegen B. Mulder uit Zuid Holland ook deze partij wist Rik met een ippon te winnen en zo was hij weer een ronde verder. De volgende partij was tegen Owen Braam uit Noord Holland. Deze partij wist hij helaas niet te winnen. Owen werd uiteindelijk 3e van Nederland. Helaas geen podiumplaats voor Rik maar wel hij is wel doorgedrongen tot de top 12 van Nederland! een topprestatie!

In Borger werd er ook gestreden op de judomat. Jaron en Milan de Klein kwamen hier voor Judo Ryu Muntendam op de mat. In het eerste blok mocht Jaron laten zien wat hij waard was. Hij stond goed te judoën en won de een naar de andere partij met een ippon. De laatste partij verloor hij nipt en dit leverde hem een mooie 2 prijs op.
Milan de Klein mocht 's middags de mat op. In de eerste partij moest hij even wakker geschud worden maar hierna ging als een speer. Hij won alle partijen vlot met een ippon. De laatste partij moest hij zijn meerdere erkennen in de tegenstander. Hij ging ook met een zilveren medaille naar huis!

Reactie toevoegen