Brandveiligheidscheck: Check, check, dubbel check; is jouw woning veilig?

De dagen zijn vaak goed gevuld, met werken, privé-afspraken, boodschappen doen, het huishouden of gewoon even niets doen. En daar willen Brandweer Groningen en het Brandwondencentrum Groningen graag iets aan toevoegen: In een paar eenvoudige stappen checken hoe (brand)veilig jouw woning is. Brandweer Groningen vraagt daarbij specifiek aandacht voor koolmonoxide (CO). Alarm slaan voor brand en de stille sluipmoordenaar CO.

Als jij je bewust bent van de risico’s van brand, de gevaren van CO en als je weet waar je op moet letten wordt de woning een stuk veiliger en de kans op ongelukjes en brand kleiner. Je kunt zelf verschillende maatregelen nemen om jouw woning (of die van een ander) (brand)veiliger te maken. Of als er toch brand uitbreekt of een koolmonoxidevergiftiging dreigt, de gevolgen ervan te beperken. Doe snel de brandveiligheidscheck & de CO-test op www.brandweergroningen.nl en ontdek hoe veilig jouw woning is en hoe je de kans op brand, brandwonden en koolmonoxidevergiftiging kunt verkleinen.

Na het invullen van de vragen ontvang je direct een score en enkele tips. Deze gaan onder andere over de entree van je woning, de berging, keuken, woonkamer en slaapkamer. Ook lees je wat je kan doen als er toch brand uitbreekt en je 3 minuten de tijd hebt om de woning te ontvluchten: 3minutenisniks.nl