Rik Fissering geplaatst voor NK!

Zaterdag 21 februari waren de districtskampioenschappen in Scheemda. Julian Grave, Morten Geertsema en Rik Fissering kwamen uit voor Judo Ryu Muntendam. Rik Fissering won zijn eerste partijen allemaal met prima judo. Hierdoor mocht hij door naar de finale. Hier verloor hij helaas op straffen.
Hij mocht de 2e prijs in ontvangst nemen en plaatste zich met deze 2e prijs voor het NK! Julian Grave kwam ook op de mat. Hij won zijn 1e partij. De 2e partij werd hij razendsnel overgenomen en verloor. De 3e partij begon hij goed, helaas verloor hij hem uiteindelijk. Helaas geen prijs voor Julian. Morten Geertsema deed het prima. Hij won 2 partijen met ippon. Helaas kreeg hij in zijn 3e partij een zware straf en plaatste zich hierdoor niet voor de finale. `s Middags was het de beurt aan de judoka’s onder de 12 jaar. Zij kunnen zich nog niet plaatsen voor het NK maar het is wel de belangrijkste wedstrijd van het jaar voor hun. Milan de Klein en Melvin Musch mochten de eer hoog houden bij de districtskampioenschappen in Scheemda. Beide heren zaten in een grote poule en moesten flink aan de bak. Melvin Musch deed het super hij verloor maar won meer en zo kwam hij in de finale. Hij stond zijn mannetje maar viel net buiten de prijzen. Een super prestatie op zo’n toernooi!
Milan de Klein judode goed en plaatste zich overtuigend in de finale. Hier won en verloor hij. Uiteindelijk mocht hij met de 2e prijs naar huis!