Bewegen voor zwangeren

De vele activiteiten in het kader van Sportdorp Meeden worden binnenkort uitgebreid met een nieuwe doelgroep. Bij voldoende belangstelling wordt het ZwangerFit traject bij Gezondheidscentrum Provitaal tegen aantrekkelijke voorwaarden voor zwangere inwoners uit het dorp Meeden gestart.
Het is al sinds 1,5 jaar mogelijk bij Provitaal aan Zwangerfit te doen. Opvallend is echter dat dit tot nu toe vooral belangstellenden van buiten Meeden trekt. Dit zien we in het kader van Sportdorp Meeden natuurlijk graag anders. Ben je nu op zoek naar een cursus met theorie over zwangerschap en bevalling, maar blijf je ook graag actief en wil je je lichaam goed voorbereiden op de bevalling? Dan past ZwangerFit® perfect bij jou! Het doel is om je de zwangerschap lichamelijk zo probleemloos mogelijk door te komen en goed voorbereid naar het moment van bevalling toe te werken en na enkele weken de training te hervatten om weer lekker normaal fit te worden.
ZwangerFit® is een eigentijdse cursus voor vrouwen die zwanger, of net bevallen zijn. Na de bevalling worden de lessen logischerwijs MoederFit genoemd. Tijdens de lessen geeft een speciaal opgeleide bekkenfysiotherapeute training zodat de conditie behouden blijft, waardoor klachten en fysieke ongemakken kunnen worden voorkomen. Iedere vrouw kan meedoen vanaf de 16e week van de zwangerschap tot aan de bevalling. Voordeel hiervan is dat de fitheid, conditie en spierkracht op niveau blijft. Bovendien wordt er al vroeg in de zwangerschapsperiode preventief getraind met speciale aandacht voor rug-, buik- en bekkenbodemspieren.
MoederFit: vanaf 4-6 weken na de bevalling kan er weer gestart worden met de training, desgewenst tot 9 maanden na de bevalling. Na de intake door onze geregistreerde bekkenfysiotherapeute Anne Marieke Panneman-Boiten bestaat de cursus hoofdzakelijk uit actieve lessen. Afhankelijk van de tijd, ruimte en invulling van de ZwangerFit® docent kan er tijdens de actieve lessen gebruik worden gemaakt van fitnessapparatuur of klein oefenmateriaal en muziek. Zo is NVFB-ZwangerFit® de ideale manier om goed geïnformeerd en in goede gezondheid de periode voor en na de bevalling te beleven.

Reactie toevoegen